Forsinket påskehare skaber mystik i dansk by

05/10/20 08:23

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En sød gestus spreder lige nu stor forvirring blandt borgerne i den lille vestjyske by Vinderup.

Flere borgere i byen har i den seneste tid oplevet at have besøg i nattens løb. Ikke af en som bryder ind i deres hjem - men derimod en som ligger en lille pose med bland-selv slik i borgernes indkørsler, haver eller terasser. Det har skabt stor mystik, da flere spekulerer i, om der er en skjult hensigt med den ellers søde gestus. Det skriver TV Midtvest. 

En af de borgere som undrer sig, er Charlotte Maria Christensen. Hende og hendes familie har også haft besøg, helt oppe på deres terasse på familiens første sal, har nogen smidt en pose med bland-selv slik op. Charlotte synes at det var mærkeligt og spurgte derfor på i byens Facebook-gruppe, om andre også havde oplevet at få leveret en pose slik uden afsender - og det var der. 

Mange andre af byens borgere har haft samme natlige levering af slik, og ingen ved hvem det kommer fra. Derfor går spekulationerne i byen også - er det nogen som gerne vil vide hvornår folk er hjemme, så de kan begå indbrud? Eller er det blot en sød gestus?

Charlotte fortæller at det var hendes mand som opdagede posen på terassen, hvilket hun er glad for. Hvis det havde været et af parrets bærn der havde opdaget det, er hun nemlig bange for at de havde spist det - og den tanke bryder hun sig ikke om, når det ikke er til at sige om der kunne være noget i. Derfor blev slikket smidt ud. 

Formentlig tale om en forsinket påskehare

Hos en anden familie i Vinderup, blev slikket også smidt ud. Hos Dorthe Kirkemann fandt familien nemlig også en pose på deres gårdsplads, men ligesom hos Charlotte, tør de ikke spise det, når de ikke ved hvor det kopmmer fra. 

Dorthe finder desuden det natlige besøg en kende mistænkeligt. Hun og familien bor nemlig nede for enden af en lang grusvej, hvor det normalvis kun er postbuddet eller gæster hos familien som kommer - derfor synes hun det er underligt, at der er nogen som er taget hele vejen ned til huset for at smide en pose slik.

Hos politiet i Holstebro har man modtaget en del anmeldelser fra bekymrede borgere, men de afviser at det har noget med kriminalitet at gøre og fortæller til Dagbladet Holstebro-Struer, at der formentlig er tale om en påskehare der blot har været lidt forsinket.

Dorthe Krikmann er dog stadig ikke helt overbevist om, at der ikke er nogen som holder øje med familiens hus. Hun er dog glad for at politiet ikke mener at det er nogen med kriminelle hensigter - men hun synes at afsenderen i så fald gerne måtte stå frem, så vedkommende kan få ros for sin søde gestus og så modtagerne tør spise slikket.