Forskere med ny opdagelse: Dine fingre kan afsløre, om du bliver skaldet

12/2/23 06:08

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En gruppe forskere har opdaget, at mænds fingre kan afsløre sandsynligheden for, at de mister håret.

Der er mange mænd, der frygter, at de én dag mister håret, da det ikke er alle, der er så heldige, at de har en flot og tyk hårpragt hele livet igennem.

Hvis du gerne vil vide, hvad risikoen er for, at du mister håret på sigt, så skal du blot tage et kig på dine fingre på din højre hånd, lyder det fra en gruppe forskere.

De har nemlig fundet ud af, at mænd har en større risiko for at tabe håret, hvis deres ringfinger er længere end deres pegefinger på højre hånd.

Faktisk mener de, at den ekstra længde er forbundet med en risiko for at tabe håret, der er intet mindre end seks gange så høj. Det skriver det britiske medie The Sun.

Eksperterne mener, at det kan være et tegn på et højt testosteronniveau, hvilket også kan reducere størrelsen på mænds hårsække.

Deres undersøgelse målte hænderne på 240 mænd, der alle var over 37 år gamle, og som var blevet diagnoseret med alopecia, hvilket også er kendt som pletskaldethed.

Dr Ching-Ying Wu fra Kaohsiung Medical University, der er en af forskerne bag undersøgelsen, fortæller, at hvis ringfingeren er længere end pegefingeren på højre hånd, vil man have en øget risiko for at miste håret.

Ifølge The Sun har hvide britiske mænd desuden en 50% risiko for at tabe hår, når de er i 40'erne, mens 80% af disse mænd vil have mistet det meste af håret i en alder af 80 år.

Hvis du vil vide, om du er i farezonen for at tabe håret, skal du altså - ifølge forskerne fra Kaohsiung Medical University - blot tage et kig på din højre.

Her skal du kigge efter, om du har en ringfinger, der er længere end din pegefinger. Hvis det viser sig at være tilfældet, så er der en øget risiko for, at du taber håret på et tidspunkt.