Forskere udsender advarsel til forældre: Kan have konsekvenser for dine børn

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Man skal lede længe efter forældre, som ikke før har brugt en skærm til at få ro på gemytterne i hjemmet.

Mest læste i dag

Børnelæge Jenny Radesky fra University of Michigan samt hendes kolleger har i et nyt studie undersøgt, hvad der sker, når forældre tyer til en skærm for at få deres barn til at falde til ro.

Der er nemlig mange, der bruger en skræm til at få ro på gemytterne derhjemme, men selv om tablets samt telefoner kan være både beroligende og underholdende, kan "det have langsigtede konsekvenser, hvis det er ens regelmæssige go-to-strategi til trøst".

Pressemeddelelsen, de har sendt ud, vidner således om, at metoden kan være medvirkende til at forhindre børn i at udvikle deres egne måder til at regulere følelser.

Det skriver ScienceAlert ifølge Videnskab.dk.

Studiet omfatter 422 børn mellem 3 og 5 år og deres forældre, og det er blevet udført mellem august 2018 og januar 2020, hvilket vil sige før corona-pandemien vendte op og ned på skole- og hjemmelivet.

Ifølge Jenny Radesky kan øget brug af skærme som en form for trøst kobles til flere humørsvingninger og øget impulsivitet, især hos børn, der allerede viste tegn på hyperaktivitet og voldsomt temperament.

Forskerne foreslår i stedet en række andre trøste-metoder, der hjælper barnet til at forstå sine følelser - herunder at lytte til musik eller hoppe på trampolin.

Andre trøste-strategier omfatter at sætte navn på de følelser, barnet har, hvorefter man taler om dem, eller tilbyde barnet alternativer til at afreagere så som at slå på puden.

Forskerne nævner også muligheden for at udvikle en forståelse for forskellige følelser ved eksempelvis at give dem forskellige farver.

Slutteligt nævner forskerne, at man bør tale med barnet om de nævnte trøste-strategier, mens barnet er glad og rolig.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig