Forslag fra DF: Politiet skal kunne give corona-smittede fodlænke på

14/8/20 14:45

Henrik Rothenbücher

Foto: Kim Matthäi Leland
Hvis det står til DF, så skal det være muligt for politiet at give fodlænke på til coronasmittede danskere, der nægter at isolere sig.

Hvis en person bliver smittet med coronavirus i Danmark i dag, så vil personen typisk skulle i karantæne i 14 dage, mens Statens Serum Institut derefter vil i gang med at smitteopspore.

I fremtiden kan det dog komme til at ændre sig, hvis DF får et forlsag igennem.

DF-politikeren Peter Skaarup foreslår i dag i et Facebook-opslag, at man giver coronasmittede fodlænke på, så man kan holde øje med dem. På den måde undegår man en situation, som var tilfældet med de smittede fra slagteriet i Ringsted, som ikke overholdt deres karantæne og gik rundt i byen.

"Jeg synes ikke det er et særligt indgribende skridt at skulle gå med fodlænke i de 14 dage, det varer, men det kan sikre, at vi ved, hvor folk er, uden at skulle trænge unødigt ind i folks privatliv," lyder det fra Peter Skaarup i opslaget, inden han forsvarer opslaget over for Ekstra Bladet.

"Det er jo affødt af, at vi har set nogle af dem, der har været smittede i forbindelse med Danish Crown-slagteriet, åbenbart ikke overholdt, at de skulle blive hjemme i karantæne," lyder det fra politikeren.

Det vil altså kun være de personer, der nægter at isolere sig, der kan blive tvunget i fodlænge, hvis forslaget skulle ende med at blive en realitet.