Forslag fra DF: Politiet skal kunne give corona-smittede fodlænke på

14/08/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Kim Matthäi Leland
Hvis det står til DF, så skal det være muligt for politiet at give fodlænke på til coronasmittede danskere, der nægter at isolere sig.

Mest læste i dag

Hvis en person bliver smittet med coronavirus i Danmark i dag, så vil personen typisk skulle i karantæne i 14 dage, mens Statens Serum Institut derefter vil i gang med at smitteopspore.

I fremtiden kan det dog komme til at ændre sig, hvis DF får et forlsag igennem.

DF-politikeren Peter Skaarup foreslår i dag i et Facebook-opslag, at man giver coronasmittede fodlænke på, så man kan holde øje med dem. På den måde undegår man en situation, som var tilfældet med de smittede fra slagteriet i Ringsted, som ikke overholdt deres karantæne og gik rundt i byen.

"Jeg synes ikke det er et særligt indgribende skridt at skulle gå med fodlænke i de 14 dage, det varer, men det kan sikre, at vi ved, hvor folk er, uden at skulle trænge unødigt ind i folks privatliv," lyder det fra Peter Skaarup i opslaget, inden han forsvarer opslaget over for Ekstra Bladet.

"Det er jo affødt af, at vi har set nogle af dem, der har været smittede i forbindelse med Danish Crown-slagteriet, åbenbart ikke overholdt, at de skulle blive hjemme i karantæne," lyder det fra politikeren.

Det vil altså kun være de personer, der nægter at isolere sig, der kan blive tvunget i fodlænge, hvis forslaget skulle ende med at blive en realitet.

 

 

 

 

Anbefalet til dig