Forsvarsministeriet udsat for cyberangreb

Af: Ida Hansson

|

09/12/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forsvarsministeriet har været udsat for hacking.

Lige nu læser andre også

Forsvarsministeriet har været ude for cyberangreb og flere af deres hjemmesider var ude af drift som følge heraf. 

På Twitter bekræftes det, at Forsvarsministeriets hjemmeside ikke virkede, hvilket heller ikke Forsvarets Efterretningstjenestes gjorde. 

Videre bekræftes det, at Center for Cybersikkerheds hjemmeside også var ude af drift.

Tidligere virkede heller ikke Forsvarets hjemmeside ikke, men dette er blevet løst. 

Indledningsvist blev det meldt ud, at det skete som følge af en teknisk fejl. 

"Det, der tidligere blev vurderet til at være et teknisk problem på forsvarets hjemmesider, viser sig at være et overbelastningsangreb (DDoS), hvor de bagvedliggende webservere stresses i en grad, så de ikke kan svare og vise de normale websider," skriver Forsvarsministeriet på Twitter og tilføjer:

"Forsvarets Koncern IT arbejder på at sikre, at overbelastningen udefra stoppes. For nuværende er der ikke kendskab til andre påvirkninger end manglende adgang til webportaler – der er således ikke nogen operative konsekvenser for forsvaret."

DDoS står for distributed denial of service.

Det betegner et cyberangreb, hvor gerningsmændene altså overbelaster en hjemmesides server.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig