Forsvarsministerium afslører: Russik elite planlægger snigmord på Putin hurtigst muligt

22/03/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock.com
Nu påstår Ukraines forsvarsministerium, at den russiske elite planlægger snigmord på Putin.

Mest læste i dag

En højtstående embedsmand i det ukrainske forsvarsministerium har udtalt, at en gruppe "inflydelsesrige" medlemmer af "den russiske elite" har planer om at slå Ruslands præsident, Vladimir Putin, ihjel ved for eksempel forgiftning.

Det skriver blandt andre The Mirror.

Ifølge avisen er denne gruppes mål at eliminere Putin hurtigst muligt og genoprette de økonomiske bånd med Vesten. 

Det skal altså gøres ved hjælp af "forgiftning," ved "pludselig sygdom eller ved et 'tilfælde'."

Det ukrainske forsvarsministeriums indsigt i den russiske elites planer tyder desuden angiveligt på, at denne gruppe "indflydelsesrige" mennesker er forfærdede over krigens konsekvenser og de hårde sanktioner mod Ruslands økonomi, som krigen har ført med sig. 

Udover planer om at slå præsidenten ihjel, så hævder ministeriet også, at gruppen allerede har valgt Putins stedfortræder. 

Nemlig Alexander Bortnikov, som siden 2018 har været chef for den russiske efterretningstjeneste (FSB) og har arbejdet sammen med Putin i Ruslands efterretningstjeneste under Den Kolde Krig (KGB).

Alexander Bortnikov (tv) / Foto: Shutterstock

Han er desuden én af de mest magtfulde mænd i Rusland og anses som værende en vigtig og indflydelsesrig del af Putins inderkreds. 

"Det er kendt at Bortnikov og nogle andre indflydelsesrige repræsentanter fra den russiske elite overvejer forskellige muligheder til at fjerne Putin fra magten," har embedsmanden fra det ukrainske forsvarsministerium således udtalt og uddybet: 

"Nærmere bestemt er forgiftning, pludselig sygdom eller ethvert andet 'tilfælde' ikke udelukket."

 

Anbefalet til dig