Fortjent topjob: Se grevinde Alexandras vilde CV

19/5/20 11:30

Nanna Christina Smidt

Alexandra har virkelig haft en vild karriere. Foto: PR
Grevinde Alexandra har lavet mange ting i sin karriere, nogle ting er vildt imponerede – andre er måske mere overraskende.

Alexandra har været alt fra sanger, professor til smykkedesigner. Så det er en noget blandet karriere, som hun har haft.

Har haft vildere jobs

Grevinde Alexandra har fået en topstilling hos Bang & Olufsen, men faktisk er det langt fra det vildste job, som Alexandra har på sit CV. Det skriver ALT for damerne.

Læs hele hendes CV her.

Kom til Danmark for 25 år siden

Grevinde Alexandra kom til Danmark i 1995, hvor hun blev præsenteret som Joachims forlovede. Allerede her kunne man mærke, at det var en klog kvinde, som prinsen havde fundet sig.  

55-årige Alexandra skal det næste stykke tid være Director for Client Programmes hos Bang & Olufsen.

Jobbet består i, at hun skal finde nye kundegrupper og udviklingen af kundegrupper på tværs af salg og marketing. Jobbet er noget anderledes end hvad hun før har lavet.

Alexandra Christina Manley bliver født i Hongkong i 1964, og i 1983 bliver hun uddannet i handel og økonomi. Hun er meget berejst og tager sin uddannerlse i både Hongkong, Wien, Tokyo og London. 

Fra 1986-1989 arbejder hun som børsmægler hos Citibank og Jardine Fleming i Hongkong. 

I 1990 tager hun skridtet videre, og bliver ansat i GT Management, hvor hun ender som vicedirektør. 

I november 1995 gifter hun sig med prins Joachim, så i den periode har hun kun officielle pligter for Det Danske Kongehus.

I 2005 bliber Alexandra skilt fra prins Joachim, men først to år efter i 2007 bliver Alexandra bestyrelsesmedlem i medicinalfirmaet Ferring Pharmaceuticals’ danske afdeling. Samtidig er hun formand for Ethics and Compliance Committee samme sted. 

I 2012 skifter Alexandra kurs og bliver smykkedesigner. Hun lancerer serien “Midnight Excellency” med smykkefirmaet Precious Jewells.

I 2017 går Alexandra igen en ny vej, og springer ud som forfatter med bogen “The Sincerity Edge: How Ethical Leaders Build Dynamic Businesses”, som hun skriver i samarbejde med den amerikanske professor i forretningsetik, Timothy L. Fort. 

Herefter bliver Alexandra ansat som som professor også kaldet leader-in-residence på Indiana University i USA.

I 2018 er laver Alexandra – ligesom sin søn, modelarbejde. Hun står nemlig model for maleren Lill-Marlen Elnegaard. Det er dog blevet kritiseret, da billedet var meget udfordrende.

I 2018 Alexandra udgiver bogen “Mit Lykkelige Land”, så igen laver hun arbejde som forfatter.

I slutningen af 2018 skifter Alexandra igen karrierevej og udgiver debutsinglen “Wash Me Away”. Det er dog ikke en langvarig sangkarriere, sangen er indspillet til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life.

I 2019 turnerer Alexandra som foredragsholder. Det er i forbindelse med hendes bog “Mit Lykkelige Land”.

Så det er noget af et CV Alexandra har sig.