Fortsat iskold luft i det britiske kongehus

08/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Prins Harry og hans bror prins William har været i krig i mere end tre år. Fejringen af dronningens platinjubilæum gjorde ikke meget for at minimere kløften imellem dem.

Mest læste i dag

Stridighederne mellem prins Harry og prins William er tilsyneladende endnu ikke passé. 

De to kongelige brødre tilbragte slet ikke noget tid sammen, under fejringen af dronningens platinjubilæum. Det skriver Daily Star

De to har været i krig mod hinanden siden prins Harry og hans hustru Meghan Markle forlod Storbritannien tilbage i 2019, hvilket også betød, at de trådte tilbage fra deres kongelige pligter. 

Mange håbede, at den fire dages lange fejring af Dronning Elizabeths platinjubilæum ville have have tøet isen op imellem dem, men ifølge forfatter og royal ekspert Omid Scobie, kunne det ikke være længere fra sandheden. 

Omid Scobie prøvede også at kaste noget lys på, hvordan fremtiden for monarkiet kommer til at se ud - og det ser langt fra lyst ud. Han siger: 

"Taler fra prins William og prins Charles til platinjubilæet tillod de to arvinger, at give en forsmag på hvad der kommer når de indtager deres nye roller i den ikke alt for fjerne fremtid. Men man kunne ikke undgå, at føle sig knap så imponeret, når man ser på det royale landskab uden dronningen (og det yderligere tab af generation-z-favoritterne Harry og Meghan."

Ifølge Omid, er dét et af de store problemer for kongehuset. Han tilføjer: 

"Mens vi fejrer dronningens gyldne regeringstid, bliver vi også mindet om, at fremtiden uden hende måske bare, tør jeg sige det, ser lidt kedelig ud."

"Selvom hendes efterfølgere, uden tvivl, er dygtige i deres kongelige roller, føles kongehusets næste kapitel endnu ikke, som om det stemmer overens med det moderne samfund og vores forventninger inden for det."

Han slutter af med at fortælle at nationens kærlighed og respekt for dronningen har været urokkelig.

Anbefalet til dig