Forventet kaos: Storebæltsbroen lukkes i flere timer

09/3/22 08:43

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Inden længe vil trafikken blive meget påvirket.

Om mindre end fire måneder går startskuddet til verdens største cykelløb, Tour de France, og for første gang nogensinde sker det på dansk jord. Det bliver en unik mulighed for at opleve Tour de France på nærmeste hold, når cykelrytterne på de tre første etaper kører gennem smukke danske byer og landskaber.

Trafikken bliver påvirket i store dele af landet, når der til sommer køres tre etaper af Tour de France i Danmark. Især afspærringen af Storebæltsbroen i flere timer på en af årets største rejsedage kan få betydning for mange rejsende. Planlæg derfor allerede nu, hvordan du kommer godt af sted på ferie eller til og fra en af de mange begivenheder i det danske sommerland den første weekend af juli. Det oplyser Grand Départ Copenhagen Denmark I/S i en pressemeddelelse.

"Alle Tour de France-fans fra ind- og udland skal kunne komme let til og fra de tre danske etaper. Derfor vil vi sammen med de danske myndigheder, trafikoperatører og lokale aktører oplyse om adgangen til etaperne hele vejen frem til, under og efter Tour-starten. Indsatsen skal samtidig være med til at mindske trængslen på vejene for folk, som skal uden om løbet," siger Ida Bigum Nielsen, direktør  på Grand Départ Copenhagen Denmark I/S og fortsætter:

"Vi samler alle relevante informationer om tourens påvirkning af trafikken og nem adgang til ruterne på vores hjemmeside letourcph.dk. Den første weekend i juli er traditionelt en af de største rejseweekender, hvor mange danskere pakker bilen eller campingvognen for at søge mod sommerlandet eller feriemål uden for landets grænser."

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

De danske etaper af Tour de France falder samtidig med blandt andet Roskilde Festival og DGI Landsstævne i Svendborg, hvor titusindvis af glade festivalgæster og idrætsudøvere deltager. Alle trafikanter, der skal til og fra begivenheder i kommunerne langs ruten, bør derfor planlægge rejseaktiviteter og forberede sig på et øget pres på veje, skinner og færger i perioden fra den 1. til den 3. juli.

Storebæltsbroen lukket i begge retninger

Cykelfeltet passerer Storebæltsbroen på anden etape fra Roskilde til Nyborg lørdag den 2. juli, og broen bliver i den forbindelse lukket for al biltrafik i begge retninger i fem timer fra kl. 13.00 til 18.00.

Anbefalingen er, at man så vidt muligt undlader af køre over Storebæltsbroen lørdag og i stedet kører ud i sommerlandet eller på sommerferie i dagene forinden - eller venter til søndag den 3. juli. Derimod vil det være bedst at køre på de jyske veje fredag, lørdag eller mandag.