Nu hæver de prisen: Fra 1. marts bliver det dyrere for 100.000 danskere

08/2/23 18:08

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Fra 1. marts er der 100.000 danskere, der skal betale en højere månedlig pris for at få leveret internet.

Hvis du er kunde hos Fastspeed, skal du være forberedt på, at du fra den 1. marts skal betale en højere pris, hvis du ønsker fortsat at have adgang til internettet.

Og det er ikke første gang i seneste tid, at det er blevet dyrere for deres kunder. For blot otte måneder siden blev prisen nemlig også hævet for de mange danskere, der har valgt at være kunder hos Fastspeed.

De to prisstigninger har medført, at det nu koster deres kunder 480 kroner mere om året at få leveret en bredbåndsforbindelse. Det skriver B.T.

Ifølge Jens Raith er der dog en god grund til, at de har været nødt til at skrue op for deres priser. Det skyldes nemlig, at det er blevet dyrere for dem at leje sig ind hos det netselskab, der ejer kablerne.

Helt konkret er det TDC Net, der ejer Danmarks eneste kabel-tv-net, og de har valgt at skrue priserne op, hvorfor Fastspeed har været nødt til at følge trop.

Det betyder, at Fastspeed har været nødt til at sende regningen videre til deres kunder. Men det er de dog ikke ene om at have gjort på det seneste.

Blandt andet har de Nuuday-ejede Hiper og Telia også for nylig skruet op for deres priser, så det nu koster 289 kr. pr. måned, hvis man vil have leveret en 100 Mbit/s-forbindelse via fiber og kabel-tv-nettet.

Til trods for, at det allerede er blevet dyrere ad flere omgange, ser det ikke ud til, at der bliver sat en stoppet for prisstigninger. Sådan lyder det fra John Strand, der står bag det internationale teleanalysefirma Strand Consult.

"Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi kommer til at se yderligere prisstigninger," siger han ifølge B.T.