Fra den 18. juni er de ulovlige: Så meget koster det i 'bøde' for hver plakat

Af: Lucas Andreas

|

18/06/2024

Nyheder
Genrefoto: Kolding Kommune
Genrefoto: Kolding Kommune
De omstridte valgplakater skal være fjernet mandag midnat, ellers venter regninger for nedtagning.

Mest læste i dag

Danskerne har endnu en gang været ved stemmeurnerne, denne gang for at stemme til Europaparlamentsvalget, der fandt sted søndag den 9. juni.

Valgkampen har som så mange gange før været præget af et væld af valgplakater, som har været hængt op over hele landet, og nu står udfordringen med at få dem taget ned.

I ugerne op til valget blev lygtepæle, gader og stræder fyldt med plakater, som enten prydede eller skæmmede bybilledet, afhængigt af hvem man spørger.

Når valget er overstået, skal plakaterne fjernes, men dette sker ikke altid så hurtigt som reglerne foreskriver. Ifølge de gældende regler skal valgplakaterne være fjernet senest otte dage efter valgdagen ved døgnets afslutning.

I EU-valgets tilfælde betyder det, at politikerne havde indtil mandag midnat til at få fjernet deres plakater.

Modtager regning fra Vejdirektoratet og kommunerne

Skulle fristen for nedtagningen overskrides, risikerer partierne at få en regning fra Vejdirektoratet og kommunerne, som i fællesskab sørger for nedtagning og opbevaring af de efterladte plakater.

Det skriver DR.

Det økonomiske incitament skal sikre, at politikerne tager deres ansvar alvorligt og får ryddet op efter sig.

"Så oplyser vi til partierne, at vi har nedtaget deres plakater, og så får de en faktura på 524 kr. per plakat," Oplyser landinspektør ved Vejdirektoratet Jesper Lyngholm.

Et beløb, der hurtigt kan løbe op, hvis mange plakater efterlades hængende.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig