Allerede fra på onsdag vil nye rejserestriktioner træde i kraft.
I sidste uge blev der indgået en aftale om, at lempe rejserestriktionerne.
I månedsvis har verdenskortet på Udenrigsministeriets rejsevejledning været helt og aldeles rød - hvilket betyder, at det frarådes at rejse ud af Danmark. Men fra på onsdag vil størstedelen af verdenslande ændre farve og i stedet blive orange. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.
Når et land er orange betyder det, at man fraråder alle ikke-nødvendige rejser til disse lande, hvor det hvis et land er rødt betyder, at man fraråder alle rejser til disse lande.
Der åbnes for indrejse til Danmark fra følgende lande og regioner i EU- og Schengenlande:
- Island
- De norske regioner Nordland, Trøndeland, Troms og Finmark
Fra onsdag den 21. april vil det være muligt at indrejse til Danmark fra disse lande og regioner, uden et krav om anerlendelsesværdige formål, samt at disse lande og regioner også undtages fra isolationskravet efter indrejse.
Rejsevejledningen hos Udenrigsministeriet vil dog fortsat betegne Island og de norske regioner som orange lande, når det handler om udrejse.
Onsdag åbnes der også for indrejse til Danmark fra følgende lande:
- Australien
- New Zealand
- Singapore
- Sydkorea
- Thailand
Dog er Udenrigsministeriet rejsevejledninger for udrejse fra Danmark til disse lande stadig orange, fordi der her er indført særlige rejserestriktioner for danske rejsende.
Fra den 21. april vil følgende lande være røde:
- Bangladesh
- Botswana
- Brasilien
- Eswatini
- Lesotho
- Malawi
- Mozambique
- Sydafrika
- Zambia
- Zimbabwe
Samt regionen la Réunion, som er et oversøisk fransk område ud for det sydøstlige Afrika, er røde lande.
Indrejser man fra et land med en rød eller orange risikovurdering skal man isolation, mens man hvis man indrejser fra et land med en gul risikovurdering, kan nøjes med at blive testet for coronavirus.
Fra på onsdag vil erhvervsrejser igen være defineret som nødvendig rejse, hvilket btyder at man kan droppe isolationen når man skal på arbejde.
Kravet er dog fortsat gældende i fritiden.