Fradrag stiger 5.000 kroner og påvirker alle: Sådan kommer du til at mærke det

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nu er der glædeligt nyt til rigtig rigtig mange danskere.

Lige nu læser andre også

Efter et par udfordrende år, hvor danskernes privatøkonomi har været under pres, ser 2024 ud til at byde på noget, der er sød musik for danskernes ører.

I et nyt overblik, der bliver præsenteret af PFA's privatøkonom Camilla Schjølin Poulsen, tegner der sig et billede af en økonomi på vej mod bedring med faldende inflation, stigende aktiemarkeder og lønninger.

Men hvad kan danskerne forvente i 2024?

Det giver B.T. svaret på.

For det brede lag af befolkningen er der gode nyheder: Servicefradraget øges med 5000 kroner, hvilket betyder, at det nu er på 11.900 kroner. Dette fradrag, som kan anvendes til udgifter som rengøring, havearbejde og børnepasning, vil ifølge Camilla Schjølin Poulsen resultere i en skattebesparelse på cirka 3.000 kroner for dem, der udnytter det fuldt ud.

"Har man udgifter for det fulde beløb på 11.900 kr. får man altså cirka 3.000 kr. tilbage i skat", udtaler Camilla Schjølin Poulsen.

Derudover stiger topskattegrænsen, hvilket også resulterer i en besparelse på 3.000 kroner om året for de berørte.

Godt nyt til boligejere, børnefamilier, pensionister og dem med en opsparing

For boligejere og gældsplagede er der også positive tiltag. De nye boligskatter, som træder i kraft ved årsskiftet, vil enten sænke boligskatten eller tilbyde en skatterabat.

"Kun grundskylden kan stige en smule, så det er ret begrænset, hvad det betyder for pengepungen i 2024", lyder det fra Camilla Schjølin Poulsen.

For dem med opsparing, er der også lyspunkter. Det aktuelle renteniveau har gjort det mere attraktivt at investere i obligationer og opnå en højere indlånsrente. Loftet på aktiesparekontoen stiger betydeligt, hvilket ifølge Camilla Schjølin Poulsen gør det til et gunstigt tidspunkt at revurdere investeringsporteføljen.

Børnefamilier kan også se frem til fordele. Børn og unges personfradrag stiger med cirka 10.000 kroner, hvilket gør det mere attraktivt for unge at have fritidsjob eller investeringer.

Og de mange glædelig nyheder stopper ikke endnu. Der er nemlig også godt nyt til pensionisterne pensionister. Folkepensionen får et rekordhøjt løft på 3,5 procent i 2024, og nye regler betyder, at arbejdsindkomst ikke længere påvirker størrelsen af folkepensionen.

Samlet set tegner 2024 til at være et år, hvor dansk økonomi fortsat stabiliserer sig, med øgede fordele og fradrag for både almindelige borgere, boligejere, og pensionister.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig