Frank Jensens afløser fundet: Hun bliver næstformand i Socialdemokratiet

13/11/20 17:15

Mathias Busekist

PR foto: Frank Jensen
Socialdemokratiet har fundet deres nye næstformand.

Det er Køge-borgmesteren, Marie Stærke, som er blevet valgt som den nye næstformand i Socialdemokratiet, hvor hun afløser Frank Jensen, der måtte trække sig grundet MeToo. 

Beslutningen er blevet truffet fredag på et hovedbestyrelsesmøde, hvor Marie Stærke blev konstitueret. Hun har i to omgange siddet som borgmester i Køge Kommune.

Hun var sågar landets yngste borgmester nogensinde, da hun blev borgmester i 2007. 

Det skriver Ekstra Bladet. 

Kollega med udskældt minister

Hun bliver dermed også kollega med den stærkt udskældte fødevarerminister Mogens Jensen (S), som også er næstformand i partiet. Han er dog for nylig kommet i stormvejr for beslutningen om at slå alle mink i Danmark ihjel. 

Hun tiltræder med oprejst pande, selvom hun ved, at man kan ende i stormvejr på netop denne post. 

"Når man har været borgmester i sammenlagt næsten 13 år, så har man prøvet lidt af hvert. Og det har jeg også. Jeg er altid klar til at løfte en opgave for Socialdemokratiet, og jeg glæder mig bare til at starte," siger hun til Ekstra Bladet.

Glad for muligheden

Hun lægger ikke skjul på, at hun er meget glad og beæret over at få denne muligheden. Hun siger yderligere, at hun glæder sig til at løfte opgaven på vegne af kommunerne. 

"Der er tendenser til, at Christiansborgs politikere kan være lidt langt fra kommunerne. Og der er jeg glad for, at mit parti gerne vil trække kommunerne tættere på, og at de altid har gjort det i ledelsen," siger Marie Stærke til Ekstra Bladet. 

Mette Frederiksen har også givet Marie Stærke nogle ord med på vejen. Det gjorde hun på en pressemeddelelse, hvor hun siger:

"Jeg er meget glad for, at Marie har stillet sig til rådighed for partiet. Hun er en stærk ambassadør for det kommunale Danmark, og hun har en særlig viden og indsigt i den nære velfærd og i at løfte integrationsudfordringerne."