Frankrig bekræfter: Sender jetfly til Ukraine

Af: Per Broch

|

07/06/2024

Nyheder
Shutterstock
Shutterstock

Lige nu læser andre også

Efter næsten et års forhandlinger har den franske præsident Emmanuel Macron bekræftet, at Ukraine vil modtage Mirage 2000-5 jagerfly fra Frankrig.

Beslutningen er et vigtigt skridt i styrkelsen af Ukraines luftforsvar.

Det skriver Macroticker.

Forhandlingerne mellem Kyiv og Paris begyndte allerede i september sidste år, efter Ukraine formelt anmodede om fly.

Mirage 2000-5 er produceret af Dassault Aviation, og de er kendte for alsidighed og den avancerede teknologi. Flyet er udstyret med Thales RDY-2 radar og SAGEM Sigma 95N navigationssystem og drives af en enkelt SNECMA M53-P2 motor, der kan opnå hastigheder på op til Mach 2,2.

Omkring 30 ukrainske piloter har allerede modtaget den nødvendige uddannelse på de franske luftbaser Mont-de-Marsan og Nancy for at sikre, at de er klar til at betjene Mirage 2000-5s avancerede systemer, når flyene ankommer til Ukraine.

Den franske støtte til Ukraine kommer på et kritisk tidspunkt og forventes at styrke Ukraines luftforsvar betydeligt.

De første rapporter om, at flyene ville ankomme, så dagens lys allerede i marts 2023, da Intelligence Online nævnte, at Ukraine håbede på at modtage mindst 40 fly.

Generalløjtnant Mykola Oleschuk fra det ukrainske luftvåben og generalmajor Kirilo Budanov fra ukrainsk efterretning har begge understreget vigtigheden af den franske støtte. "Jeg håber, at Frankrig vil give os den luftstøtte, vi akut har brug for. Ukrainske piloter er blandt de bedste i verden på grund af deres omfattende kamperfaring," sagde Budanov.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig