Fransk politichef afslører det øjeblik, hvor hun fandt prinsesse Dianas perler efter ulykken

22/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den franske politichef, der ledede efterforskningen af ​​prinsesse Dianas død, har afsløret det øjeblik, hun opdagede prinsessens perler efter tragedien for næsten præcis 25 år siden.

Mest læste i dag

Kriminalchef Martine Monteil siges at have været den første, der ankom til ulykken, der kostede Diana, partneren Dodi Fayed og chaufføren Henri Paul livet den 31. august 1997.

Martine Monteil huskede, hvordan hun var 'besat' af at lede efter beviser, herunder perlerne, i et forsøg på at finde ud af sandheden om, hvad der skete i Pont de l'Alma-tunnelen.

Hendes vidnesbyrd er omtalt i det første afsnit af en dokumentarserie i fire dele med titlen Investigating Diana: Death in Paris, som sendes på britiske Channel 4. Det skriver Metro.

Dokumentaren vil også omfatte interviews med beredskabshold og detektiver, der arbejdede for at finde svar.

Martine Monteil huskede, hvordan hendes team begyndte at finde små spor efter ankomsten til ulykkesstedet, rapporterer Mail Online.

"Vi så tegn på opbremsning. Stykker af rødt lys fra en anden bil. På siden af ​​bilen var der spor af maling. Jeg fandt endda nogle bittesmå perler. De tilhørte Prinsessen," fortæller Martine Monteil.

Fransk politi, der var fast besluttet på at afsløre sandheden, blev tvunget til at navigere efter vidneudsagn fra 'upålidelige vidner og fejlbarlige minder'.

De tog paparazzier i varetægt og rekonstruerede deres rute for at samle øjeblikkene før og efter ulykken, inklusive folk, der kunne have krydset deres veje med bilen eller motorcyklerne.

Kriminal officer, Eric Gigou, beskrev 'kapløbet mod tiden', der startede 'fra det øjeblik, vi fik sagen, fordi menneskelig hukommelse er flygtig og over tid falmer minder.'

Dokumentaren vil også udforske de utallige konspirationsteorier, der opstod i kølvandet på tragedien.

Den vil også omfatte interviews med Metropolitan Police og se på, hvordan Scotland Yard håndterede et notat, der beskriver Dianas frygt for, at hun ville blive dræbt i en iscenesat bilulykke - en forudsigelse, der senere blev kendt som Mishcon Note.

Anbefalet til dig