Franske forskere vil prøve nikotinplastre mod coronavirus

Nyheder
Foto: Shutterstock
Franske forskere planlægger et testforsøg, for at teste om nikotinplastre vil hjælpe mod eller mindske effekten af den dødelige coronavirus.

Mest læste i dag

Der er begyndt at være beviser for, at antallet af rygere der bliver syge af coronavirus er meget lavere end andre mennesker.

Det skriver Dailymail.co.uk

Stopper nikotin coronavirus?

Videnskabsmænd overvejer nu om nikotin kan stoppe virussen fra at inficere celler, eller om det måske kan forebygge immunsystemets overreaktion på infektionen.

Læger på et stort hospital i Paris – som har fundet ud af, at der er færre smittede blandt rygere – planlægger et forsøg med nikotinplastre mod COVID-19.

De vil også give plastrene til de folk, der arbejder i frontlinjen mod sygdommen, for at se om det har nogen effekt på virussen.

Rygere bliver mindre ramt 

I sidste uge sagde den verdenskendte maler David Hockney, at han troede at rygning kunne beskytte folk mod coronavirus.

Mailonline har kigget på forskningen bag kunstnerens påstand og indså at han måske var på sporet af noget. En af dem, der undersøgte påstanden, sagde at der var ”bizart stærke” beviser på, at det kunne være sandt.

 

En undersøgelse i Kina viste at kun 6,5% of de smittede var rygere, sammenlignet ned 26,6% af befolkningen.

Et andet studie foretaget af Centers for Disease Control i USA fandt at kun 1,3% af de indlagte patienter var rygere.

Opfordre stadig ikke til rygning

Den franske undersøgelse der blev lavet af Pitié Salpêtrière som er en del af Hôpitaux de Paris brugte data fra 480 patienter, der var testet positiv for coronavirus. Ud af dem var 350 af dem indlagt, mens resten var sygemeldt derhjemme.

Resultatet viste at af de indlagte patienter var kun 4,4% rygere, mens der ud af dem der klarede sygdommen derhjemme var 5,3% rygere.

Forskerne fastslog at færre rygere angiveligt havde fået virusen, og at hvis de havde symptomer, var de mindre alvorlige.

”Vores undersøgelse indikerer tydeligt, at dem der ryger hver dag, har meget mindre risiko for at udvikle slemme symptomer sammenlignet med resten af befolkningen.” står der i undersøgelsen.

Holdet bag undersøgelsen understreger dog, at de ikke opfordre folk at ryge, da det har mange andre sundhedsfarlige bivirkninger.

Den franske neurobiology Jean-Pierre Changeux læste undersøgelsen og har siden fortalt the Guardian at nikotin måske hindre virussen i at påvirke kroppens celler.

Anbefalet til dig