Fredag hyldes Michael Bundesen og Shu-Bi-Dua af hele Danmark

Foto: Galleri Puls Art

Nu meldes det ud, at det folkekære band hyldes den kommende fredag.

Vuffelivov, Hvalen Hvalborg, Danmark og Den røde tråd.

Det er blot nogle af de mange hits og finurlige tekster, som Michael Bundesen bød på som forsanger og frontfigur i Shu-bi-dua. Der gik chokbølger gennem landet, da det mandag kom frem, at den folkekære sanger var afgået ved døden efter et kræftforløb. Han blev 71 år gammel. 

Nu fortæller DR, at der i den anledning bliver der i den kommende uge rig mulighed i DR’s programmer for at få historien om Shu-bi-dua og høre en lang række af det danske bands mange, folkekære sange. Det oplyses i en pressemeddelelse. 

Læs også

Dyster melding til 800.000 danskere: Øger risikoen for kræft

Populært program hylder Shubberne

Fredag klokken 20.00 på DR1 bliver der mulighed for selv at synge med på nogle af de største hits fra Shu-bi-duas hånd – og mund. Det bliver der i ’Fællessang – hver for sig’, hvor Mads Steffensen og Phillip Faber har nogle af numrene på lydtapetet.

"Shu-bi-duas sange er – om nogen – sange, som lægger op til fællessang. Derfor er det helt oplagt, at vi benytter lejligheden til at synge dem i programmet og mindes Bundesen og de mange, skæve ordspil, han leverede," udtaler Anne Garlichs, der er programchef i DR Medier, i den anledning.

På DR’s radioapp og dr.dk/radio er der i øvrigt fortsat mulighed for at høre eller genhøre Dan Rachlins programserie i fem afsnit, ’Ærligt talt – Shu-bi-duas historie’ fra 2017. Her er det Michael Bundesen selv, der fortæller historien om Shu-bi-dua – selvfølgelig garneret med en masse af bandets musik.

Læs også

Overraskende: Populær tv-vært i spil til magtfuldt job