Frederik og Mary sender hilsen til danskerne: "Vi er alle rørte"

13/9/21 07:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Kronprinsparret er overvældede over den store opbakning.

I går, søndag den 12. september, trak en stor del danskere i løbeskoene. Mange deltog nemlig i Royal Run - faktisk intet mindre end næsten 79.000 danskere deltog i alt.

Løbene var fordelt i Sønderjylland, Aalborg, Odense, København/Frederiksberg og på Bornholm - dog var der ikke kongelig deltagelse på Solskinsøen.

Til Royal Run møder kronprinsen danskerne og på hjemmesiden for løbet, beskrives dagen som "fællesskabets fest". Det beskrives desuden som uformelt og som noget for alle.

Der er også tre forskellige distancer, så netop alle kan være med - uanset alder eller form. Man kan selv vælge om mang går eller løber de forskellige distancer, som er på henholdsvis 1,6 km (kaldet One mile), 5 km eller 10 km - man kan desuden også som familie følges på Familie-mile, hvor både børn, unge, voksne, ældre, klapvogne, barnevogne og kørestole er velkomne.

"Nu skal fødderne op"

Det er kronprins Frederik der er omdrejningspunktet for begivenheden - og i både 2018 og 2019 har hele kronprinsfamilien bakket op om Royal Run. 

I går løb næsten hele kronprinsfamilien - og desuden også prins Felix - med til Royal Run. 

Opbakningen var stor og det er noget som har rørt kronprins familien.

"Vi er alle rørte over den store opbakning, der har været til Royal Run hele dagen. Det var værd at vente på. Tak for en fantastisk dag – vi glæder os til næste år. Nærmere bestemt 2. Pinsedag til en ny omgang Royal Run," lyder det med hilsen fra kronprins familien på Kongehusets Instagram-profil

⁣Til sidst blev der desuden tilføjet: "Nu skal fødderne op!". 

På Kongehusets Instagram-profil kunne man blandt andet følge med, da kronprinsesse Mary løb i Aalborg og kronprins Frederik løb i Odense, Sønderborg og København. 

Der er også allerede godt nyt til de mange deltagere - der er nemlig Royal Run igen næste år. Datoen er allerede fastsat og næste år vil Royal Run være på 2. Pinsedag, som er mandag den 6. juni.