Frederik og Mary træffer svær beslutning: Her er årsagen

14/7/20 07:34

Sarah Steenfeldt

Frederik og Mary. Foto: Shutterstock.com
Kronprinsparret har truffet en svær beslutning, nu fortæller de hvorfor.

Coronavirussens indtog i Danmark, satte en kæp i hjulet for de mange konfirmationer, som skulle have været holdt i foråret. Derfor er de blevet skubbet til efteråret. Men for prins Christian, er konfirmationen blevet skubbet et helt år, således at han først vil blive konfirmeret i 2021, det skriver B.T. 

Kongehuset bekræfter at Frederik og Mary har besluttet at prins Christians konfirmation er blevet udsat til næste år. Det er der en helt speciel grund til. 

Flere af gæsterne, som er inviteret til at fejre prins Christians konfirmation bor nemlig i udlandet. Derfor er konfirmationen nu udskudt, så flere af disse, vil have mulighed for at deltage i prinsens store dag, det skriver Billed-Bladet.

På gæstelisten er blandt andet kronprinsesse Marys søster, Jane Stephens, samt flere tætte venner og familie, som stod fadder for prinsen ved hans dåb.

Tidligere på året lød meldingen, at prinsen fortsat fulgte konfirmationsforberedelserne sammen med sin folkeskoleklasse. Det lød også at der blev arbejdet på at finde en dato for fejring af konfirmationen efter sommeren. Men nu er planerne altså udskudt og der satses på at blive sat en dato i 2021.

 

Har en helt særlig fremtid i vente

Konfirmationen er en helt særlig dag, for den unge prins, som har en helt speciel fremtid foran sig. Den 14-årige prins, er så småt begyndt at blive forberedt på, at han en dag skal udfylde en vigtig rolle i kongehuset - hvor det har en stor betydning, hvordan han besidder den.

Prins Christian er den næste i tronarvefølgen, efter sin far og derfor vil han en dag blive kronprins. 

Kongehusekspert Jon Skipper, fortæller til B.T. at der er forskel på hvordan man er kronprins i dag og hvordan det var i “gamle dage”. Han fortæller at det i gamle dage var “nok”, blot at være kronprins - men i dag er det meget mere end det. Nu handler det om hvordan man er kronprins, da kongehuset som institution udelukkende har opbakning, fordi de gør noget, som gør dem relevant. 

Man har derfor det seneste år, set den unge prins træde mere ind i flere og flere officielle sammenhænge. Historiker Michael Bregnsbo som har speciale i kongehuset fra SDU fortæller til B.T. at vi kan forvente at se endnu mere til den unge prins de kommende år. Hvor han vil få en mere fremtrædende rolle - især når han fylder 18 år og får en plads i Statsrådet.