Fritidsjob og studiejob gør de unge i Aarhus glade

Foto: Shutterstock
At have et fritids- eller studiejob gør, at man får en lang række fordele, hvilket giver et overskud i hverdagen og en ægte lykkefølelse. Så lad os se på, hvordan?

Mest læste i dag

 

Identitet

Vi kender det fra fester og andre begivenheder, hvor vi gør, hvad vi kan for, at gøre et godt indtryk. Du siger måske dit navn som det første til personen, som sidder overfor dig, og bum, så kommer helt per automatik det første spørgsmål: Hvad laver du så?

At sige, at man er arbejdsløs eller jobsøgende, kan være meget grænseoverskridende og angstprovokerende. Man sidder nærmest og krymper tæer. Omvendt, så fortæller de fleste andre personer gerne velvilligt om, hvad man arbejder med – hvis man da ikke er læge eller lægestuderende, og frygter at skulle komme til at besigtige en byld i en vis legemsdel imellem for- og hovedretten.

Penge

Uanset om man er studerende, eller har et realkreditlån til over skorstenen, så er det rart at tjene nogle gode penge. Det gør unge i Aarhus via en jobportal med fritidsjob – eller et website for studerende, der søger et studiejob i Aarhus.

CV og referencer

af Folkeskolen, eller et studiejob ved siden af bøgerne på Aarhus Universitet gør, at arbejdsgiverne efter endt uddannelse tillægger ansøgeren en højere værdi, i forhold til de unge, som kun har haft næsen begravet i bøgerne. 

Det skyldes, at de unge via et studiejob beviser, at de fungerer fint på en voksen arbejdsplads og samtidig, så har de studerende skaffet sig nogle værdifulde referencer, som en HR-chef kan kontakte.

Netværk

På jobbet bliver man en hel naturlig del af hverdagen, som både inkluderer frokoster og lidt hyggesnak ved kaffeautomaten. Det er med til at skabe det uformelle netværk, som er vigtigt i ens arbejdsliv og kan skabe en grobund for en god karrierestart.

Konklusion

Så alt i alt, så er der meget givtigt at have et job i fritiden, da det kan skabe en dominoeffekt af gode ting, der gør, at man bliver endnu mere glad som ung, og glad for at bo i smilets by.

 

Anbefalet til dig