Frivillige søges: Tjen 30.000 kroner på at blive smittet med coronavirus

Nyheder
Der er penge at tjene på at lade sig smitte med corona. Foto: Shutterstock
Hvis du ikke har noget imod at lade dig smitte med coronavirus, så kan du tjene 30.000 kroner og få en tur til London.

Mest læste i dag

Det er nemlig i Enlands hovedstad, at forsøget finder sted. En gruppe forskere fra Queen Mary, BioEnterprises Innovation Center i Whitechapel i London har tilbudt  3.500£ - som svarer til rundt regnet 30.000 danske kroner - til forsøgspersoner, der vil lade sig smitte med coronavirus. 

Udover pengene slår man da også et slag for en god sag. Forsøgene skal nemlig være med til at udvikle en vaccine mod virussen. 

Når man er blevet smittet med virussen, så bliver man placeret i karantæne på Queen Mary BioEnterprises Innovation Center i Whitechapel. 

Forsøgspersonerne bliver inficeret med en mildere udgave af coronavirussen end den, som skaber panik på tværs af verden. Det skriver avisen Daily Star. Det er virksomheden Hvivo, der står bag forsøget. 

De ønsker at smitte 24 frivillige ad gangen med de såkaldte 0C43 og 229E-stammerne af virussen.

Man mener, at disse to virusstammer vil forårsage milde åndedrætssymptomer og være meget mindre alvorlige end den allerede kendte coronavirus. 

Sådan foregår forsøget

Når forsøgspersonerne er blevet smittet, så vil karantænen vare 14 dage. Alle skal være frivillige og bliver derefter smittet med samme type af virus. Smitten begrænser naturligvis også forsøgspersonerne, der ikke vil få mulighed for at fx træne eller have fysisk kontakt med andre mennesker. Derudover vil de også kun være i stand til at spise og drikke visse drikke- og fødevarer. 

De sygeplejersker og læger, der deltager i undersøgelsen, skal bære ventilatorer og andet beskyttelsestøj, mens de arbejder i laboratoriet eller med materialer såsom snavset væv og blodprøver.

Forsøger skal dog først godkendes af Det britiske reguleringsagentur for lægemidler og sundhedsprodukter, inden nogen af de frivillige bliver smittet med coronavirus. 

Anbefalet til dig