Frygt for alvorligt sygdomsudbrud

07/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Situationen i Mariupol er værre end nogensinde, siger en talsmand for Mariupols borgmester.

Mest læste i dag

Bedst som man kunne tænke, at det ikke kunne blive meget værre for den hårdt ramte havneby Mariupol, er der nu frygt for sygdomsudbrud. 

Situationen i byen, som ligger i Donbass regionen, i det østlige Ukraine, er ifølge  en talsmand for byens borgmester, værre end nogensinde.

Han udtaler til Sky News, at de lige nu frygter, at byen bliver ramt, af et muligt koleraudbrud. 

Kolera er en smitsom tarmsygdom, som giver akut diarré.

Sygdommen forårsages af bakterien Vibrio Cholerae og smitter ved indtagelse af føde eller vand, der er forurenet med kolerabakterier.

Den klassiske smittemåde er gennem drikkevand, der er forurenet med afføring fra mennesker. Fødevarer kan blive forurenet ved dårlig hygiejne under tilberedelsen af maden eller når man spiser.

Bakterierne kan overleve i lang tid i vand og vokser i maden.

Kolera er en alvorlig sygdom og kan være dødelig, men med den rette behandling med væske og salte, er dødeligheden under 1 %.

Talsmanden Vitalli Falkovskii har udtalt, at han er opmærksom på rapporterne, men at han ikke kan bekræfte det med 100 % sikkerhed. 

Han fortæller videre, at en af grundene til, at situationen i byen bliver værre, er fordi der stadig ligger en masse lig udenfor.

En rådgiver for Mariupols borgmester, har i følge Sky News, mandag fortalt, at russerne er i gang med, at lukke byen og at ordet “kolera”, bliver nævnt blandt besættelses myndighederne.

Anbefalet til dig