Frygtelig tragedie: 10 måneder gammel baby blev efterladt i bil

Af: Ida Hansson

|

21/07/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er endnu uklart, hvor længe barnet var efterladt uden opsyn i bilen.

Lige nu læser andre også

En hedebølge hærger i store dele af verden, og varmen har nu kostet endnu et offer. En 10 måneder gammel baby blev efterladt i en brændende varm bil, og mistede derfor livet.

Den lille pige blev efterladt i bilen uden for Jacksonville, Florida, ifølge Baker County Sheriff's Office. Efterforskere der undersøgte sagen, mener, at barnet "utilsigtet blev efterladt" inde i bilen i en længere periode.

Detaljer om, hvor længe barnet var i bilen, er ikke blevet frigivet. Ifølge et vejrobservationssted nær byen Macclenny var dagens lave temperatur 22,7 C, med om eftermiddagen steg den til brændende 37,2 C.

Varmeindekset den eftermiddag blev estimeret til at være omkring 45C. Så høje temperaturer er potentielt dødelige for enhver aldersgruppe, der udsættes for sommervarmen i længere perioder. Det skriver Mirror.

Advokatorganisationen Kids and Car Safety sagde, at det seneste dødsfald markerer 14. gang i år, at et barn er død efter at være blevet efterladt i et varmt køretøj.

Eksperter advarer om, at efter 60 minutter kan temperaturen inde i et køretøj stige mere end 4C, hvis der ikke er nogen cirkulation - hvilket kan være dødeligt ved allerede høje temperaturer.

Gruppen anslår, at 38 børn dør hvert år af hedeslag på grund af at være blevet efterladt i et køretøj. Og Florida er blandt de stater med flest hændelser.

Noheatstroke.org siger, at de fleste hændelser er forårsaget af en 'omsorgsperson', der glemmer et barn i køretøjet. De rapporterede, at kun få tilfælde er et resultat af en forsætlig handling.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig