Frygtelige ordrer fra Rusland: "Dræb dem alle"

Af: Ida Hansson

|

08/04/2022

Foto: Shutterstock
Russiske tropper modtog ordre om at slagte civile. Det hævdede Ukraines efterretningstjeneste i aftes.

Mest læste i dag

En rasende kommandant skulle angiveligt have skreget "dræb dem alle", efter en soldater advarede ham om, at de havde uskyldige landsbyboere i kikkerten.

Ukrainske spioner hævdede, at de hackede et opkald under slaget om Mariupol, hvor 150.000 mennesker stadig er fanget af en russisk belejring. Det skriver TheSun.

Mindst 5.000 mennesker menes at være blevet dræbt i uger med ubarmhjertig bombardement.

I det aflyttede radioopkald, som ikke kunne verificeres, fortæller en russisk soldat sin kommandant, at han kan se to personer iført civilt tøj.

"Tag dem alle ud! Dræb dem alle! Hvad venter du på?," råbte kommandøren, før han får at vide "det er en landsby med civile". Den russiske chef råber derefter: "Skyd de civile biler."

Påstanden dukkede op, efter at ukrainske tropper blev anklaget for at have dræbt russiske krigsfanger. En video ser ud til at vise fire faldskærmssoldater liggende på en vej i blodpøl.

I videoen er mindst en af ​​mændene stadig i live, da en hånende ukrainsk soldat åbner ild.

Ukraines forsvarsministerium sagde, at de "forsøger at verificere" klippet, men en BBC-undersøgelse foreslog, at den blev filmet den 29. marts eller før, vest for hovedstaden Kiev.

Stadig flere beviser på russiske grusomheder er dukket op fra byer uden for Kiev, hvor dets tropper er blevet tvunget til at trække sig tilbage.

Den tidligere kaptajn for Ukraines rugbyhold, Oleksi Tsibko, og balletdanseren Artem Datsyshyn blev nævnt blandt de døde i Bucha.

Masser af døde kroppe er blevet fundet med deres hænder bundet bag ryggen. Mindst 400 er kendt for at være døde, mens flere hundrede savnes.

Foto: Shutterstock/Bucha 2022

 

Foto: Shutterstock/Bucha 2022

Tyske spioner sagde, at andre aflyttede radioopkald ser ud til at vise russiske tropper diskutere nedslagtningen. I den ene fortæller en russer, at han skød en person ihjel på en cykel.

I en anden afslører en højttaler, at russiske styrker afhørte fjendtlige soldater, før de dræbte dem.

I Bucha sagde Nadeja Cherednichenko, at hun fandt sin døde søn Volodymyr, som var blevet skudt gennem øret, og alle fingrene på hans venstre hånd var brækket.

Angribernes overraskende tilbagetog har afsløret chokerende scener af ødelæggelse - med enorme konvojer af russiske kampvogne og lastbiler fuldstændig udslettet af ukrainske styrker.

 

Anbefalet til dig