Frygtelige scener: Putins tropper holder civile som gidsler

16/3/22 11:16

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
For tidligt fødte børn efterlades af deres forældre.

Vladimir Putins tropper har beslaglagt et hospital i Mariupol og holder 500 ukrainere som gidsler og bruger dem som menneskelige skjolde, mens angrebene på den sydlige by fortsætter. Det skriver DailyMail. 

Russiske styrker samlede 400 mennesker fra huse ved siden af ​​havnens hospital sammen med 100 læger og patienter, der allerede var inde. Ifølge den regionale guvernør Pavlo Kyrylenko, nægter tropperne at forlade stedet.

Angrebet skete på baggrund af en hektisk evakuering andre steder i Mariupol, hvor omkring 20.000 flygtede fra den belejrede by langs en humanitær korridor - angiveligt sikre passager, som tillader civile at forlade Ukraine.

Midt i dage med ubarmhjertig beskydning forlod i mindst 4.000 civile biler havnen via den udpegede rute, som løber vestpå i mere end 160 kilometer til den Ukraine-kontrollerede by Zaporizhzhia.

Mange andre endte dog bemærkelsesværdigt nok i Rusland – efter at have rejst østpå via Kremls humanitære korridor, til Rostov-regionen. Det er uvist, hvor mange ukrainere, der tog netop denne rute i stedet for.

Foto: Shutterstock/Civilie på flugt fra krigen

Foto: Shutterstock/Civilie på flugt fra krigen

Men mens familier i hobetal skyndte sig at flygte, udspillede der sig desperate scener på Mariupols hospitaler, som fortsat er under angreb fra Putins styrker.

Der er publiceret hjerteskærende billeder af bittesmå for tidligt fødte børn, som var blevet efterladt uden forældre.

På et andet hospital, også kendt som intensivhospitalet, bruger russiske tropper ukrainerne som menneskelige skjolde, sagde Pavlo Kyryklenko og tilføjede: 'Det er umuligt at forlade hospitalet, de skyder hårdt.'

Pavlo Kyrylenko sagde, at hovedbygningen til hospitalet var blevet stærkt beskadiget af beskydninger, men medicinsk personale fortsætter med at behandle patienter på midlertidige afdelinger, der er oprettet i kælderen.

Han opfordrede verden til at reagere på disse "grove krænkelser af krigens normer og skikke, disse voldsomme forbrydelser mod menneskeheden."

Den ukrainske hærs generalstab siger, at russiske tropper forsøger at blokere byen fra den vestlige og østlige udkant af byen. "Der er betydelige tab," lød det i et Facebook-opslag.