Frygten stiger: Putin vil slukke for Europas gas

Af: Ida Hansson

|

02/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin vil sandsynligvis "slukke for Europas gas", efterhånden som frygten for en Tjernobyl-lignende katastrofe ved kontinentets største atomkraftværk vokser.

Mest læste i dag

Energivurderingsbureauet Fitch hævder, at en fuldstændig lukning af russisk gasstrøm ind i Europa "ser mere og mere sandsynligt ud", da Putin optrapper sin kampagne mod vesten midt i Ukraine-krigen. Det skriver The Sun.

Dette ødelæggende skridt vil sandsynligvis svække store dele af Europa, da de kæmper for at finde energikilder andre steder.

Dette sker, da EU desperat forsøger at genfylde gaslagre i tilfælde af en nødsituation som denne.

I mellemtiden meddelte chefen for FN's atomagentur, at han er "bekymret" for Zaporizhzhia-værket i det sydlige Ukraine, efter Putins brutale beskydning af atomanlægget.

FN har sendt en 14 mand stor mission til fabrikken i håb om at undersøge skaden forårsaget af konstant russisk beskydning.

Mens russiske styrker forhindrede efterforskningen, bemærkede Rafael Grossi, at hans hold var i stand til at "samle en masse information" under deres ophold på anlægget.

"Det er indlysende, at anlæggets og den fysiske integritet af anlægget er blevet krænket flere gange," sagde Grossi til journalister, efter han var vendte tilbage til det ukrainsk-kontrollerede område med en del af sit hold.

"I dag var vi i stand til på disse få timer at samle en masse information. De vigtigste ting, jeg havde brug for at se, så jeg, og deres forklaringer var meget klare," tilføjede han.

"Det vigtige er, at IAEA bliver her," konkluderede han.

Anbefalet til dig