Frygter enormt pres i januar: Corona-situationen afhænger af danskernes jul

14/12/20 19:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Overlæge Christian Wamberg frygter hvordan smittekurven vil se ud i januar.

Det seneste døgn er der registreret 3.337 nye smittede personer i Danmark. De er opdaget ud af i alt 95.230 tests. Det er det højeste antal smittede, der er opdaget på et enkelt døgn. For to dage siden blev der registreret 3552 nysmittede, men de tal var registreret over en periode på 28 timer. 

Ni smittede personer er døde siden i går. 

Siden søndag har der været 84 nye indlæggelser, oplyser Statens Serum Institut. Det betyder, at det samlede antal indlæggelser tager et betydeligt nøk op ad. I alt stiger det med 39 personer. 

Det betyder, at der nu 429 indlagte coronapatienter på danske sygehus. 61 af disse befinder sig på intensiv, 34 er i respirator. 

Alt i alt, så går det stadig den forkerte vej og smitten har godt fat i Danmark. Derfor frygter overlæge og respirator ansvarlig for respiratorafdelingen på Bisbebjerg Hospital, Christian Wamberg, at der til januar vil være et enormt pres på det danske sundhedsvæsen. Der skriver TV 2.

Kan risikere at få rigtig tralvt

I en måling viser det sig nemlig, at hver tredje dansker, vil blæse på anbefalingerne, når det kommer til julen.

Der går nemlig et par uger, før man kan se smittespredningen og det betyder at man på hospitalerne først mærker presset, i et par uger efter.

"Så hvis folk blander sig rigtig godt i julen, så er det lige i starten af januar, at vi ser effekten," fortæller han til TV 2. 

Han forudser, at smittekurven vil fortsætte hen over julen - og særligt én ting kan få en helt afgørende effekt. Det kan nemlig ifølge ham, få en afgørende effekt, at især de ældre risikere at blive smittet, når vi i julen blandes flere generationer på tværs.

Derfor handler det hele ifølge ham om, hvor meget folk er villige til, at drosle ned på deres juleambitioner.

"Hvis folk insisterer på at holde jul, og det virker det til, så får vi virkelig travlt i januar," lyder det fra ham.