Fyret for lumre sms'er: Direktør fik nyt topjob ni måneder senere

02/10/20 09:27

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det er ikke kun i mediebranchen, at der er problemer med grænseoverskridende adfærd.

Da tv-værten Sofie Linde gik på scenen ved Zulu Comedy Galla lykkes det hende at puste nyt liv i MeToo-debatten i Danmark. Siden tv-værtens opråb fra scenen har debatten raset og historier om upassende adfærd i en række brancher piblet frem. Nu fortæller DR Nyheder, at der tidligere også har været lignende problemer i Kommunerne Landsforening.

Her valgte ledelsen sidste år at afskedige en direktør i organisationen, da personens adfærd ikke matchede den stilling, som han besked. Det var en henvendelse fra tillidsrepræsentanten, der fik organisationens øverste direktør Kristian Wendelboe til at træffe beslutningen. Netop Wendelboe har efterfølgende fortalt til flere medier, at fyringen netop skyldtes, at den pågældende direktør havde sendt upassende beskeder til kvinder, der ligeledes var ansat i Kommunernes Landsforening. 

Nu fortæller DR Nyheder, at direktørn kunne sætte sig i en ny chefstilling ni måneder efter, at han blev fyret i KL. 

Borgmester reagerer

På trods af fyringen fik direktøren ni måneder efter en stilling i toppen af Danmarks største kommune. Han blev - ifølge DR Nyheder - leder efter borgmesterkontoret i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Her er det venstre-politikeren Cecilia Lonning-Skovgaard, der er borgmester. Lonning-Skovgaard er desuden en af de 322 kvinder i politik, der tidligere på efteråret underskrev et brev, der skulle gøre op med sexisme i de kredse. 

Borgmesteren anser det dog ikke som problematisk, at en af hendes ansatte har udvist krænkende adfærd i en tidligere stilling. 

"At han får et nyt job hos mig, synes jeg vidner om, at han har lært lektien. Han har bekendt sig til, at han godt ved nu, hvad det vil sige at opføre sig ordentligt. Det synes jeg ikke, der går noget af de pågældende kvinder (de krænkede kvinder, red.) ved," siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

DR Nyheder har været i kontakt med den pågældende direktør, der ikke ønsker at kommentere sagen.