Går bag om ryggen på Putin: Har allerede valgt en efterfølger

26/5/22 05:20

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kreml-embedsmænd planlægger i hemmelighed Ruslands fremtid uden Putin.

Bag kulisserne i Moskva udtrykker Putins allierede tilsyneladende mistillid til præsidentens krigsvision, og hans efterfølgere står nu i kø.

Blandt dem er Moskvas borgmester Sergei Sobyanin, næstformand for Sikkerhedsrådet Dmitrij Medvedev og første næstformand i præsidentadministrationen Sergei Kiriyenko.

Ifølge den russisk-lettiske hjemmeside Meduza er 'næsten ingen' medlemmer af den russiske elite tilfredse med deres leder.

Ministre og andre topfolk er utilfredse med, at han startede krigen 'uden at tænke på omfanget af sanktionerne'. Det skriver Metro.

"Man kan ikke leve normalt med sådanne sanktioner. Problemerne [i Rusland] er allerede synlige, og midt på sommeren vil de simpelthen falde fra forskellige retninger: transport, medicin, endda landbrug. Ingen tænkte på sådan en skala," lød det fra en kilde tæt på administrationen.

Han tilføjede, at før krigen var der ingen i Kreml, der overvejede muligheden for, at vestlige lande ville indføre en embargo på russisk olie og gas.

To kilder tæt på præsidentens administration har udtalt, at Putin simpelthen ikke ønsker at tænke på de åbenlyse økonomiske vanskeligheder.

Da Kreml nu forsøger at afværge påstande om Putins dalende helbred, blev det afsløret at han overlevede et hemmeligt mordforsøg for to måneder siden.

Den tidligere MI6-chef Richard Dearlove forudsagde også, at Putin ville blive detroniseret næste år, og sendt til et hospital for sin sygdom.

Richard Dearlove tilføjede, at dette kunne være Kremls måde at fjerne lederen på uden at iværksætte et kup.