Går bort: Kongehus i sorg

Nyheder
Foto: Shutterstock
Familien bekræfter nu dødsfaldet.

Mest læste i dag

Tidligt om morgenen den 12. marts døde kong Goodwill Zwelithini, som herskede over Zulu-nationen i Sydafrika. 

Dødsfaldet kommer efter kongens længerevarende kamp mod diabetes. Han har været indlagt siden slutningen af februar, da hans blodsukker pludseligt blev meget ustabilt. Siden har lægerne forsøgt at få kontrol over kong Goodwills sukkersyge. 

Kong Goodwill Zwelithini blev udnævnt til konge, da han blot var tyve år gammel. Det var i 1968, siden har han hersket over Zulu-folket. Han er den længst siddende monark for folket i Sydafrika. Det fortæller flere internationale medier mandag - heriblandt britiske BBC.

"Med største sorg" 

Dødsfaldet er blevet bekræftet af den kongelie familie, der har offentliggjort en skriftelig udtalelse, hvor de hylder den ny afdøde konge. 

”Det er med den største sorg, vi må informerer nationen om, at hans majestæt kong Goodwill Zwelithini Kabhekuzulu af  Zulu-nationen er gået bort," skriver kongefamilien, inden de tilføjer: "Mens han stadig var på hospitalet, blev hans helbred værre, og han gik gik bort i de tidlige morgentimer."

Afslutningsvis takker kongefamilien borgerne for deres støtte. 0

"Vi takker nationen for jeres fortsatte bønner og støtte i denne svære tid.”

Kong Goodwill Zwelithini blev 72 år gammel.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig