Gælder 600 Coop-butikker over hele landet: Stor ændring i pantautomaterne

Nyheder
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu får kunderne en ny mulighed.

Lige nu læser andre også

Forældre, eksperter og politikere er alle enige om, at det er en vigtig livsfærdighed at kunne lave mad fra bunden.

Alligevel går det den forkerte vej med børnenes evner til at lave mad, ligesom forældrene også selv bruger mindre tid på at lave mad.

Det viser adskillige undersøgelser fra bl.a. Coop Analyse, Arla Fonden og Madkulturen.

”Vi bruger meget lidt tid i køkkenet, spiser mere og mere færdiglavet mad, og vi spiser færre danske grøntsager. Det går ned ad bakke for vores madkultur og nærhed i måltidet. Det skal vi lave om på. Både børn og forældre vil faktisk gerne,” siger Pernille Skipper, der er formand for foreningen Coop amba.

Støt med panten

Det får nu Coop til at tage et helt nyt middel i brug.

På pantautomaterne i cirka 600 Coop-butikker over hele landet er der i disse dage ved at blive udrullet et nyt koncept, hvor man kan donere sin pant i en godkendt indsamling til Coop Madskole GoCook.

”Det er helt i tråd med Coops historie og værdisæt, når vi nu giver vores kunder mulighed for at donere deres pant til Coop Madskole GoCook. I Coop har vi nemlig en lang tradition for at støtte undervisningen i madkundskab," siger Thor Skov Jørgensen, der er CEO i Coop Danmark.

Pengene går ubeskåret til en genstart af non-profit madprogrammet Coop Madskole GoCook, der siden 2012 har støttet undervisningen i madkundskab for 150.000 børn årligt i alle 98 kommuner og på 80 procent af landets skoler.

Coop Madskole GoCook har hvert år millioner af sidevisninger, print af opskrifter og visninger af kokkevideoer tillige med en grundbog og en opskriftsbog, der er udbredt på de fleste skoler.

"Vi mener, det er vigtigt for børns trivsel og folkesundheden generelt, at de unge får et naturligt forhold til madlavning. Hvis børn fra en tidlig alder bliver begejstrede for at gå i køkkenet, så er der en chance for, at de bliver lige så gode som deres forældre - og måske lidt bedre - til at lave sund og velsmagende mad,” siger Thor Skov Jørgensen.

Anbefalet til dig