Gælder hele landet: DMI udsender advarsel

Foto: Shutterstock
DMI har fundet det nødvendigt at advare landets trafikanter.

Mest læste i dag

Tirsdagens vejr byder på en cocktail af solskin i de tidlige timer, efterfulgt af skyer og en betydelig nedkøling, som dagen skrider frem.

Temperaturerne forventes at ligge stabil omkring de fire grader, men en frisk brise fra øst og nordøst vil tilføje en ekstra kulde til den allerede kølige martsdag, ifølge DMI.

For morgentrafikanterne lyder en særlig advarsel om at være ekstra forsigtige.

"Her til morgen ligger temperaturen lige over frysepunktet, så vejene kan godt blive glatte især de mindre veje," advarer DMIs vagthavende meteorolog Klaus Larsen i en udtalelse til Ekstra Bladet.

Som dagen bevæger sig ind i eftermiddagstimerne, vil solens stråler kæmpe en stille kamp mod skyer, der gradvist dækker himlen.

Det varsler en overgang fra det klare morgenvejr til mere grå og blæsende forhold.

Her bliver det værst

Vindforholdene bliver særligt mærkbare ved kystnære områder, hvor en frisk til hård vind vil gøre sit indtog.

"Det bliver lidt blæsende ved kysterne, som tager toppen af temperaturen. Hvis man befinder sig ved de østvendte kyster, kan man godt forvente at blive blæst igennem," fortsætter Klaus Larsen.

Aftenen og natten til onsdag indvarsler endnu en forandring i vejret, idet skyerne trækker sig på, og nedbør i form af regn, slud, og for de nordlige egne, sne, gør sit indtog. Dette skift lover en våd og muligvis hvid overgang til midten af ugen.

Anbefalet til dig