Gælder over hele landet: Næste gang du handler i Bilka vil én ting være anderledes

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kunderne får nu en unik mulighed.

Lige nu læser andre også

Det er sjældent, at man kan se det på dem.

Veteranerne, der har været i krig, og er kommet hjem med ar på sjælen. Efterfølgende er de måske plaget af fortidens krigs-spøgelser og på baggrund heraf oplever udfordringer i hverdagen. Det samme gør sig gældende for de veteraner, der har fysiske skader på kroppen.  

Man bliver betegnet som veteran, når man har været udsendt i krig, men det er ikke alle veteraner, der er mærket af det, når de kommer hjem.  

For at skabe opmærksomhed på den gruppe af mennesker, som er hårdt ramt, har veteran, Jimmi Povlsen, stiftet Veterankortet, som han er formand for.

Herigennem kan veteraner få rabatter og støtte - det kan være, at børnene mangler en skoletaske, at familien har økonomiske udfordringer, at veteranen ikke kan overskue at flytte et nyt sted hen, eller noget helt andet.  

Et af de tiltag, Jimmi Povlsen har sat i værk, er en veteran-øl produceret i samarbejde med Thisted Bryghus. Den kan man nu købe i alle Bilka-varehuse i hele Danmark. Det betyder, at næste gang du handler i Bilka og lægger en veteran-øl i indkøbsvognen, kan du glæde dig over, at du støtter et godt formål.  

Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

“Jeg har et ønske om at skabe mere fokus på veteraner – hvad og hvem de er. Det kan for eksempel være svært at være barn i en familie, hvor mor eller far har fået PTSD (posttraumatisk stressforstyrrelse) på grund af krigen. Vi vil gerne give dem mulighed for at komme på efterårsferie, få sportstøj, lave fælles aktiviteter, købe en skoletaske, en cykel eller noget helt andet. Det beløb, vi får for hver solgt øl, går direkte til de mest udsatte veteraner. Det betyder virkelig meget for det her segment, at nogen i samfundet støtter dem, for mange har det rigtig svært,” siger Jimmi Povlsen, tidligere udsendt soldat i Irak i 2006-2007. 

Han håber, at salget af veteran-øllen kan være med til at hjælpe flere af dem, som har behov for det.  

“Vi har jo desværre ikke mulighed for at hjælpe alle, men vi ville rigtig gerne. Hvis vi med støtte fra Bilka-kunderne kan hjælpe bare et par familier mere, så vil det være en kæmpe succes for os,” siger Jimmi Povlsen.  

En positiv håndsrækning 

Peter Høgh, varehuschef i Bilka Næstved og tidligere udsendt soldat, glæder sig over, at Bilka sammen med Veterankortet og Thisted Bryghus giver en håndsrækning til de hårdest ramte veteraner.  

“Det er rigtig fedt, at vi gør noget positivt for den her gruppe af mennesker, som ofte har en skjult diagnose i form af PTSD. Nogle har det virkelig svært, og det påvirker hele familien. Mange har fået ar på sjælen af at have været ude i verden og gøre en forskel. Det kan være rigtig svært for andre at forstå, hvis ikke man kender til det. Der er rigtig mange af dem, som lever stille – og det er ofte en udfordring, for ingen ved, hvad der foregår bag hjemmets fire vægge. Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi sammen med vores kunder kan være med til at gøre en forskel og give den hjælp, de fortjener,” siger Peter Høgh. 

Veteran-øllen er på hylderne i Bilka-varehusene fra uge syv.  

Fakta:  

  • Veteran-øllen er blevet til i et samarbejde mellem Thisted Bryghus og Veterankortet.dk 

  • Konceptet er, at hver gang Thisted Bryghus sælger en veteran-øl går en del af beløbet til veterankortet.dk 

  • Veteran-øllen har med ekstra malt og flere malttyper fået en masse fylde og dybde. Bitterheden er velafbalanceret, og frugtnoter fra humlen gør øllen forfriskende.  

Anbefalet til dig