Gammel 'penge-finte' vinder frem igen: Du kan spare mange tusinde kroner om året

Nyheder
Foto: Shutterstock
Penge-finten er ikke ligefrem ny, men den bliver nu særligt populær.

Lige nu læser andre også

Vi lever i en tid, hvor mange har svært ved at få enderne til at hænge sammen rent økonomisk, og derfor er der mange, der tyer til at spare på så meget som muligt.

Det er da også blevet vældig populært at skære ned på forbruget. Ifølge eksperter er det en udvikling, der er værd at holde øje med.

Ida Marie Moesby, der er forbrugerøkonom ved Nordea, fremhæver, at den særlige trend har fået yderligere momentum på grund af stigende inflation og energipriser.

Hun påpeger, at minimalismens ideer kan medføre betydelige økonomiske besparelser.

Sådan skriver B.T.

"Der kan være rigtig mange penge at hente. Selvfølgelig, hvis man i forvejen er studerende eller har et meget lille budget, så er der måske ikke så meget at hente. For så er man allerede nede på de basale køb", lyder det fra hende.

Ida Marie Moesby anbefaler, at familier med gennemsnitlige økonomier kan begynde med at se på deres daglige forbrug.

Små ændringer, som at reducere impulskøb, planlægge måltider for at undgå madspild og overveje nødvendigheden af større indkøb, kan hurtigt akkumulere til betydelige besparelser.

Ved at adoptere minimalismens principper kan mange finde nye måder at spare penge på og forbedre deres økonomiske situation.

Den øgede opmærksomhed mod 'spare-trenden', som flere mennesker har praktiseret i mange år, viser, at mange er klar til at tage skridtet mod en mere bevidst og økonomisk ansvarlig tilværelse.

I en tid med økonomisk usikkerhed kan minimalisme og købestop være en værdifuld strategi, der kan være med til at skabe en mere stabil økonomisk fremtid.

Anbefalet til dig