Gammel rottelort: Ikonisk pizzeria får sur smiley og bøde

28/2/23 11:37

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Mackie's Pizza & Cantina har modtaget en kæmpe bøde og en sur smiley af Fødevarestyrelsen.

Hygiejnen halter hos Mackie's Pizza & Cantina, som ellers ligger højt på kultskalaen i Aarhus.

En kontrolrapport fra et besøg på spisestedet 8. februar viser nemlig, at pizzeriaet har fået en sur smiley, samt en bøde på 22.500 kroner for mangelfuld rengøring.

I rapporten fremgår det blandt andet, at der i hjørnet ved siden af køleskabe fundet 18 ekskrementer, som lignede indtørrede rotteekskrementer.

"På væg og under bord ved opvaskevask og under opvaskemaskine ses der mørke fedtede belægninger. Flere steder i opvaskemaskine ses lyserøde belægninger. På lille lager med køleskabe og kolonialvarer og uemballeret grønt ses der under kvartpaller og bag inventar gamle indtørrede produktrester og mørke fastsiddende plamager, samt i hjørnet ved siden af køleskabene ekskrementer, som ligner indtørrede rotte ekskrementer, ca. 18 stk. Ekskrementerne vurderes ikke at være friske. Det vurderes at der ikke på på nuværende tidspunkt er angreb af skadegører i virksomheden," fremgår det af rapporten.

Men listen stopper ikke her.

"I virksomhednes barområder ses der støv og spindelvæv mellem inventar. I isterningemaskine ses der en gullig/lysebrun kalk belægning. Overst i ovnrum og i microbølgeovn ses der fastbrændte produktrester," slutter styrelsen.

Mackie's Pizza & Cantina havde følgende bemærkninger: "Vi bestræber os på at overholde reglerne."