Gaveregn til danskerne: Parti vil give gavekort til millioner af danskere

29/11/20 12:38

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Over tre millioner danskere skal have gavekort på 1.000 kroner, hvis det står til Enhedslisten.

Enhedslisten vil tildele alle udeboende personer over 18 år, der har en månedlig indkomst før skat på op til 32.000 kroner et oplevelsesgavekort med en værdi på 1.000 kroner.

Meldingen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) tidligere har meddelt, at regeringen arbejder på at sammensætte et fradrag, der vil gøre det billigere for danskerne at overnatte på hotel eller spise på restaurant. 

Det nye forslag er en del af de igangværende finanslovsforhandlinger. Her bliver der forhandlet intenst i disse dage, hvor regeringen særligt forhandler med støttepartierne De Radikale, Enhedslisten og SF. 

Enhedslistens erhvervs- og beskæftigelsesordfører, Victoria Velasquez, fortæller, at partiet mener, at et gavekort på 1.000 kroner vil være til gavn hos mange i de kommende jule- og vintermåneder. 

"Hele coronakrisen har været hård og ikke mindst det mørke efterår, hvor der har været behov for yderligere restriktioner. Med et oplevelsesgavekort kan vi give folk en på opleveren og lidt lys i vintermånederne. Det synes jeg ærlig talt, de har fortjent," fortæller hun i en skriftlig kommentar ifølge Ritzau, og følger op med: 

"Og samtidig sætter vi gang i oplevelsesøkonomien. Det vil være særlig godt for de mange små virksomheder og lønmodtagere i brancher, der har fået revet tæppet væk under sig af corona-pandemien." 

Vil gavne cirka 3,3 millioner danskere

Enhedslistens forslag vil være til gavn for omtrent 3,3 millioner danskere. Af denne grund vil forslaget, ifølge Enhedslisten, ende med at have samlede udgifter på mellem 3 og 3,5 milliarder kroner. 

"Hvis vi giver et oplevelsesgavekort til alle, der tjener op til cirka 32.000 kroner om måneden før skat, så vil det være et stærkt supplement til over tre millioner danskere, der kan gå ud og nyde lidt julestemning eller hygge sig i vintermånederne," fortæller Velasquez ifølge Ritzau. 

Hun fortæller ligeledes, at hygge kombineret med ansvarlig økonomisk politik, der sikrer beskæftigelse og arbejdspladser, vil være en god kombination op til julen. 

Det bliver også fortalt, at det er Enhedslistens bud på, hvordan det er muligt at gøre noget, der er godt for ligheden i samfundet, og samtidig kan sætte mere gang i den danske økonomi. 

Slutteligt fortæller hun, at det er bevist, at det kun er folk med lave og almindelige indkomster, der skal have gavn af forslaget:

"Der er flere gode årsager til at give det til dem med lave og almindelige indkomster, for os er der ingen logik i, at vi skal dele penge ud til de rigeste, så de kan polstre opsparingskontoen endnu mere," siger hun.