Gaveregn til danskerne: Sådan bliver gavekortet

06/12/20 14:30

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Der er søndag blevet præsenteret en ny finanslov.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har søndag præsenteret den nye finanslov, som han selv betegner som en corona-finanslov. 

"Finansloven for 2021 er en coronafinanslov, der handler om at få Danmark mest trygt og sikkert gennem en meget svær situation," siger Nicolai Wammen.

Det skriver SE & HØR. 

Det nye finanslov vil blandt andet betyde et højere håndværkerfradag og gavekort til danskerne, som man kan bruge til forskellige oplevelser. 

Gavekort til oplevelser

Der vil i 2021 blive indført en særlig skattefritagelse på arbejdsgiverbetalte gavekort. De vil gælde til restauranter, hoteller og forlystelser såsom biografture og teaterforestillinger. 

Skattefritagelsen på gavekortene har en beløbsgrænse på 1.200 kroner årligt. Det betyder, at det vil være muligt at benytte sig af gavekortet, hvorefter man kan få lagt gavekortsbeløbet oveni skattefradraget. 

Der er blevet sat 750 millioner kroner af til dette. 

Nicolai Wammen mener, at det vil være en stor hjælp til udsatte borgere og fattige familier. De vil kunne få større mulighed for at få en bid af oplevelserne som Danmark har at byde på. 

Dette mener Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper er vigtigt. 

"Pengene til oplevelsesøkonomien skal målrettes dem, der ikke har så meget. For børnefattigdom er ikke forsvundet. Vi giver de børn en mulighed for at komme i biografen eller på restaurant. Det betyder meget for de mennesker," siger Pernille Skipper.

Loftet for håndværkerydelser vil ligeledes blive hævet til 25.000 kroner. I skrivende stund ligger fradraget for håndværkerydelser på 12.500 kroner, mens serviceydelser lyder på 6.200 kroner. 

Pia Olsen Dyhr (SF) siger, at den nye finanslov også vil tilbyde gratis psykologhjælp til de unge. 

"Vi sørger for, at det er en ret at have adgang til gratis psykologhjælp, når man er under 25. Det skaber et ulige samfund, når et brækket ben er gratis, men en knækket psyke koster penge."