Genial dansk corona-idé hyldes verden over: “Vi er vanvittigt stolte”

26/11/20 08:13

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Mange af de store udenlandske medier, har nu opsnappet den danske corona-idé og nu går den verden rundt.

Ideen som hyldes kommer fra Aalborg Zoo, som har tænkt i helt nye baner, for at få stablet julehyggen på benene. I år er et helt anderledes år, på grund af corona-pandemien og det går også ud over flere juletraditioner. 

Normalt kan børnene komme og hilse på julemanden i Aalborg Zoo, men nu hvor corona har sat en kæp i hjulet for den juletradition, så må der jo tænkes kreativt. 

Vi kender helt sikkert alle sammen “rystekuglen” med sne, fra da vi var børn. Glaskuglen med nisser, snemænd, julemænd eller lignende, hvor man kan ryste dem og så sner det inde i kuglen - den har Aalborg Zoo ladet sig inspirere af. Det skriver Aalborg.nu.

Derfor kan du i år møde julemanden, som holder til inde i en stor flot julekugle - eller snow globe, som er lavet som en af de “rystekugler” vi kender som julepynt. På den måde bliver børn og alle andre barnlige- og juleglade sjæle, ikke snydt for at møde julemanden -  i år er det bare på en lidt anderledes måde. 

Tvivl om til sidste øjeblik

Allerede i efteråret stod det klart for zoo, at man måtte tænke i andre baner - og så måtte hovederne lægges i blød. Der var flere ideer på bordet, blandt andet at børnene kunne sidde ned og få læst et eventyr - men det synes de (Aalborg Zoo, red.) blev lidt kedeligt - og derfor blev denne ide til. 

Zoologisk haves vanlige julemand, Niels Ingolf Rasmussen, skulle også lige spørges om ideen med julekuglen - men han var også helt med på ideen. Så der måtte i en fart importeres en kuppel fra Kina, men faktisk var der helt op til sidste øjeblik, tvivl om, hvorvidt det ville lykkedes. Men det hele faldt på plads og nu er den store julekugle stillet op i Aalborg Zoo.

Og det er altså ikke kun i Aalborg Zoo at man er begejstrede for ideen - faktisk er ideen allerede gået viralt på de sociale medier. Flere udenlandske medier som BBC News har også fået øjnene op for den og har nu delt et billede af den, på sine sociale medier. På blot få dage har billedet fået næsten 89.000 likes på BBCs Instagram-profil.

BBC har delt julemanden i den store julekugle fra Aalborg Zoo på sin Instagram-profil. Foto: Instgram 

BBC har delt julemanden i den store julekugle fra Aalborg Zoo på sin Instagram-profil. Foto: Instgram 

“Vi er vanvittigt stolte over den måde, den her idé er blevet modtaget på. Vi havde på fornemmelsen, at det ville være et hit og kan se, at den er gået viralt på blandt andet Twitter i det meste af verden,” fortæller direktør i Aalborg Zoo Henrik Johansen

Hvis du også gerne vil nå at se den flotte snow globe med julemanden i, så har du muligheden helt frem til den 29. December. Husk at bestille billetter på forhånd, på Aalborg Zoos hjemmeside.