Genialt nytårsforsæt: Sådan kan du let spare 14.000 kroner op i 2023 uden den store indsats

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Med dette smarte 'trick' vil du kunne spare 14.000 kroner op på et år, uden at skulle gøre den helt store indsats.

Mest læste i dag

Vi tager snart hul på et nyt år, og mange er allerede begyndt at planlægge deres nytårsforsæt. For nogle er det vigtigt at tabe de overflødige kilo, nogle vil gerne stoppe med at ryge, og andre vil gerne have flere penge på kontoen. 

Alt sammen kræver en kontinuerlig indsats, men det kan være svært at holde ved.

Nu er der dog kommet en ny smart taktik, der kan hjælpe dig med at spare hele 14.000 kroner op i løbet af året, uden at du virkelig kommer til at mærke det på din bankkonto.

Det er naturligvis ikke alle, der kan være med, da det kommer an på økonomien, men en stor del af den danske befolkning, burde have mulighed for at kunne følge med i dette sparetip, der vil give en hel del ekstra på opsparingskontoen i slutningen af året.

365-dages pengeudfordring

Mens nogle mennesker tager et beløb hver måned fra deres lønkonto, og placerer på deres opsparingskonto, så er der andre, der ikke kan få dem selv til det, da det virker som et uoverskueligt stort beløb at skulle undvære hver måned.

Med denne ”nye” udfordring, er det mindre beløb, der bliver lagt til side oftere, og i sidste ende vil du have råd til en dejlig ferie, dyre julegaver eller bare starten på indskuddet til en ny bolig.

Hvis du gerne vil have det fulde beløb, så skulle du faktisk have startet i går, men du kan også starte i dag og lade den løbe indtil den 31. december 2023, eller når du ikke længere ønsker at deltage. Det kunne være dit nytårsforsæt.

Sådan fungerer det

Hvis du startede i går søndag den 1. januar, så ville du tage 10 kroner og lægge til side. Det kan være på din opsparingskonto eller i en fysisk sparebøsse. Det letteste er dog, hvis du gør det digitalt, så du også kan spare op, selvom du ikke er hjemme.

Den 2. januar lægger du 20 kroner til side, og tirsdag den 3. januar lægger du 30 kroner til side. Sådan fortsætter du hele ugen, hvor du lørdag den 7. januar lægger 70 kroner til side. Når den første uge så er gået, starter du blot forfra igen, og lægger altså 10 kroner til side søndag den 8. januar.

Det svarer til, at du lægger 280 kroner til side om ugen, hvilket svarer til cirka 1.200 kroner om måneden, og efter et år vil det være omkring 14.500 kroner. Du vil således have en pæn opsparing sidste på året, selvom det ikke er mange penge, du skal sætte til side om dagen.

52-ugers udfordringen

Hvis du ikke føler, at den overstående taktik lyder som noget, du kan overholde, så kan du i stedet prøve en anden udfordring, der ligeledes løber resten af året. Her skal du blot lægge 10 kroner til side, og gange med ugetallet vi er i.

Uge 1 lægger du altså 10 kroner til side, uge 2 lægger du 20 kroner til side, og sådan gør du hver uge, indtil vi rammer årets sidste uge, hvor du altså lægger 520 kroner til side. Sammenlagt vil du efter de 520 uger have lagt 13.753 kroner til side.

Den helt store udfordring med denne er, at du i december vil skulle lægge 490 kroner, 500 kroner, 510 kroner og 520 kroner til side i december. Altså sammenlagt 2020 kroner i december. Det er ikke alle, der kan være med der.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig