Genialt: Sådan sparer du penge på indkøb

27/9/22 05:08

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vi lever i en dyr tid, men heldigvis er der hjælp at få, så du kan handle smart, når du smider varer ned i indkøbskurven.

Vi lever i en tid hvor prisstigninger er blevet en del af hverdage, og for mange kan det være en udfordring at få budgettet til at hænge sammen. Heldigvis kommer der her 3 gode råd til, hvordan man kan spare penge når man handler ind.

1. Skriv logbog over, hvad du allerede har

Det er nemt at miste overblikket over delvist brugte ting, der kan blive flyttet rundt, når poser med friske dagligvarer bliver pakket ud.

Lav en opgørelse over, hvad der er i dit spisekammer, skabe, køleskab og fryser, før du laver din indkøbsliste. Endnu bedre, skriv det et sted, hvor du nemt kan få adgang til og opdatere: et Google-ark eller -dokument eller en gratis app som Whisk er alle fremragende muligheder.

Du kan købe en lille magnetisk tavle og sætte listen fast i køleskabet for at holde en løbende inventarliste. At have en nøjagtig beholdning hjælper med planlægning af måltider, reducerer madspild og hjælper dig med at oprette din indkøbsliste hurtigere. Det skriver Thekitchn.

2. Lad være med at jagte tilbud

At køre fra butik til butik for at jagte de bedste tilbud er en anden taktik, men chancerne er, at de penge, du sparer på dagligvarer, ikke opvejer den tid og benzinpenge, du bruger på at køre rundt og handle i flere butikker.

Og så er der fristelsesfaktoren. Hvor mange gange er du gået ind i en butik efter tre varer og kommet ud med fire eller flere? Du er bestemt ikke den eneste.

3. Køb ind efter du har spist noget

Et af de mest geniale pengebesparende tips er: Lad være med at handle ind, når du er sulten.

Du har hørt den før. Og det er værd at gentage! Alt ser og lyder godt, når du er sulten. Spis din mad og gå derefter på indkøb. På den måde undgår du (forhåbentlig) at blive fristet af alt for meget, som du egentlig ikke står på din liste.