Gennembrud i Madeleine McCann-sagen? - Politiet undersøger nyt sted

Nyheder
Foto: Privat/Politi
Foto: Privat/Politi
Politiet kan stå over for et muligt gennembrud i sagen om den forsvundne Madeleine McCann.

Mest læste i dag

Sagen om den forsvundne Madeline McCann har for længst skrevet sig ind i historiebøgerne. Det er derfor en sag, som langt de fleste kender til.

I mere end 15 år har politiet forgæves forsøgt at finde spor af den britiske pige, der forsvandt fra en ferielejlighed i Praia da Luz i Portugal i sommeren 2007. Dengang var hun 3 år gammel.

Selvom det er mere end 15 år siden, at hun forsvandt, har man endnu ikke opgivet at opklare sagen. Ifølge Daily Mail bliver der nu gjort et nyt forsøg på at finde hendes lig. Efter sigende er der tale om den største indsats siden 2014.

Det er tysk politi, der kommer til at stå for den store eftersøgning, der vil finde sted i et vandreservoir nær byen Silves i det sydlige Portugal. Det er en mindre by, der ligger cirka 40 kilometer fra Praia da Luz.

Mandag gik portugisisk politi i gang med at afspærre vejene til dette vandreservoir. Dermed er området blevet forberedt til tysk politis ankomst. De vil herefter undersøge området både tirsdag og onsdag.

Daily Mail skriver desuden, at de vil få selskab af detektiver fra Scotland Yard. De vil være til stede som observatører, og kommer derfor ikke til at deltage direkte i eftersøgningen.

Der er ikke blevet meldt information ud om, hvorvidt den nye operation skyldes, at tysk politi har modtaget nye tip i sagen.

Ligeledes er der heller intet nyt om, hvorvidt det skyldes et gennembrud i deres nuværende efterforskning. Tysk politi har længe haft tyske Christian Brueckner som hovedmistænkt i sagen, men han nægter sig skyldig.

Brueckner er tysk statsborger, men befandt sig i området i den periode, hvor Maddie forsvandt. Den tyske mand sidder allerede bag tremmer, da han blev kendt skyldig i voldtægt af en kvinde i 2005 i samme område i Portugal.

Tysk politi mener at vide, at Brueckner ofte færdedes i området omkring reservoiret. Derfor må man formode, at de har en mistanke om, at han har efterladt Maddies lig i området.

Denne formodning er dog ikke ny, og området er allerede blevet gennemsøgt to gange. Det skete i februar og marts 2008, hvor dykker hyret af en portugisisk advokat gennemsøgte stedet. Det skriver Daily Mail.

Foruden den voldtægt, som Brueckner allerede sidder fængslet for, er han også sigtet for adskillige forbrydelser begået mod kvinder og børn i Algarve. Det blev han i efteråret 2022. Her blev han blandt andet sigtet for seksuelt misbrug af en tiårig pige i 2007.

I april oplyste hans advokat, at sagerne fra frafaldet. Årsagen til dette var, at den regionale domstol i Braunschweig ikke har den nødvendige kompetence til at føre sagen. Det skrev The Independent dengang.

Det betyder ikke, at sagen er blevet droppet. Derimod kan den føres af anklagerne i delstaten Sachsen-Anhalt. Inden man tager dette skridt, venter sagens anklagere på svar på en appel, der er blevet indgivet i Braunschweig.

Anbefalet til dig