Giganternes kamp om milliarder: Googles nederlag kan koste forbrugerne dyrt

Af: Mie M.B

|

13/12/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google er endt i retten mod kæmpe spilkoncern. Deres nederlag kan i sidste ende gå ud over forbrugerne

Lige nu læser andre også

Giganternes kamp fandt sted i en amerikansk retssal, hvor Epic Games, der bl.a. står bag det populære spil Fortnite, besejrede Google på samtlige anklagepunkter. Retssagen kan potentielt ændre landskabet for de apps, vi dagligt bruger på vores smartphones. Det skriver TV2.

Tvisten omhandler Googles praksis med at opkræve betaling for apps i deres Google Play Store på Android-telefoner og manglen på brugbare alternativer for appudviklere. Retten afgjorde, at Google misbrugte sit monopol ved at tage op til 30 procent af indtægterne fra apps i deres butik, og en enig jury gav Epic Games medhold.

"Epic Games ser dommen som et presserende behov for lovgivning og regulering for at tackle Apple og Googles kontrol over smartphones," udtalte Epic Games i en skriftlig erklæring.

Google, der tabte kampen, forsvarer fortsat deres forretningsmodel, idet vicedirektør Wilson White hævder, at Android og Google tilbyder flere muligheder og åbenhed end andre mobilplatforme.

Den afgørende dom kan påvirke, hvordan apps udgives på Android-telefoner og betalingsstrukturer inden for apps. John G. Pedersen, techekspert og grundlægger af meremobil.dk, påpeger, at diskussionen drejer sig om, hvad det skal koste at være på platformen, da store udbydere som Epic Games betaler op til 30 procent af indtægterne til Apple og Google.

Epic Games har tidligere tabt en lignende retssag mod Apple, der efter sigende er endnu mere restriktive end Google.

Google har valgt at anke dommen.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig