Politiet advarer, hvis man kører i dette område: Fuglefamilie førte til kollision på motorvejen

Nyheder
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Heldigvis blev det ikke deres svanesang.

Lige nu læser andre også

Søndag formiddag for altid siddet ætset i Midt- og Vestjyllands Politi hukommelse.

Her måtte de køre en tur til Midtjyske Motorvej ved Brande, hvor de måtte eskortere en fuglefamilie sikkert over på den anden side af vejen.

Det skriver det i et opslag på det sociale medie X.

De fleste vil have fået fortalt, at en arrig svane kan brække en arm på en voksen mand – og det giver selvsagt respekt.

Fra Danmark kendes der eksempler på svaner, der har angrebet kanoer og kajakroer – og endda formået at vælte båden. Typisk fordi de sejlende er kommet for tæt på svanens rede.

I dette tilfælde kan vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Bøje Hansen, fortælle til Ekstra Bladet, at det ikke krævede det store besvær at få de bevingede dyr over vejen.

"Vi brugte en lille halv time på at få dem over vejen. Svanerne var meget beskyttende over for deres unger, så de hvæsede ad patruljen og borgerne, der forsøgte at hjælpe," udtaler han.

"Vi fik stille og roligt gennet svanerne videre. Ungerne var nemmere at få over på marken på den anden side. Forældrene troede, at patruljen ville noget grimt."

En bilist var dog uopmærksom på, at bilen foran bremsede og påkørte derfor køretøjet.

"Det gav nogle buler. Det var heldigvis et mindre færdselsuheld med udelukkende materielle skader. De kunne holde ind på en nærliggende rasteplads og udveksle informationer," siger Anders Bøje Hansen.

Midt- og Vestjyllands Politi advarede i forbindelse med episoden om, at man skulle være forsigtig, hvis man kørte i området.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig