Gitte modtog besked fra 'MobilePay': En uge senere tog sagen en uventet drejning

Foto: Dagens.dk
Først da skaden var sket, gik det op for Gitte, hvad hun havde gjort.

Mest læste i dag

I begyndelsen af november modtog Gitte Steener en tilsyneladende legitim sms fra MobilePay, der oplyste hende om behovet for at verificere appen efter udfasningen af NemID den 31. oktober. 

Den 60-årige kvinde, der er bosat i Skælskør på Sydvestsjælland, fulgte et link i beskeden, der førte hende til en side med tilsyneladende uskadelige spørgsmål. 

Uvidende om svindelens omfang besvarede hun dem uden betænkeligheder.

Sådan skriver DR.

En uge senere blev Gitte kontaktet telefonisk af en person, der angiveligt repræsenterede hendes bank, Spar Nord. 

Den pågældende mand, som præsenterede sig selv under navnet ‘Henrik Borg’, fortalte Gitte, at han havde fået advarsler fra en udenlands bank om, at der var nogen, der forsøgte at tage hendes penge.

“Jeg bliver fuldstændig stresset. Det eneste, jeg tænker på, er, at der ikke er nogen, der skal tage mine penge”, udtaler Gitte Steener til DR.

Grundet den chokerende melding accepterede Gitte hjælp fra bankmanden, der beroligede hende.

Under påskud af at hjælpe Gitte med at forhindre overførsler bad ‘Henrik Borg’ hende om at lukke sit MitID og oprette et nyt. 

Trods en anstrengt proces med at scanne sit pas lykkedes det svindleren at overbevise Gitte om at afsløre koderne til oprettelsen af det nye MitID. 

Først da hun nævnte det sidste tal, indså Gitte, at hun var blevet bedraget, da der nederst på siden stod, at hun ikke måtte dele koden med nogen - heller ikke bankfolk.

Svindelnummeret, der begyndte med den tilsyneladende MobilePay-besked, blev fuldendt, da ‘Henrik Borg’ fik adgang til Gittes MitID.

Efter opkaldet opdagede Gitte, at hun ikke kunne ringe eller sende beskeder fra sin telefon. Adgangen til hendes netbank var også blevet spærret.

Da hun endelig kunne komme ind på sin netbank igen, stod det klart, at alle midler var blevet fjernet. Gitte Steener og hendes søn, Jonas, led et tab på 45.000 kroner.

Gitte, der nu advarer andre om faren, fortæller, at Spar Nord efterfølgende har dækket hele beløbet.

Anbefalet til dig