Giver tilskud til benzin de næste 4 måneder

13/3/22 09:37

Henrik Rothenbücher

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix
Grundet stigende benzinpriser, har de valgt at give tilskud fra april og fire måneder frem.

Den franske regering har besluttet, at de fra april vil give et tilskud til benzin. Det har naturligvis det formål at holde prisen nede, så landets indbyggere har råd til at betale for deres brændstof. 

Energipriserne, herunder også priserne på benzin, har været ramt af en eksplosiv stigning de seneste måneder. Den russiske invasion af Ukraine har ikke gjort situationen bedre, men har derimod forårsaget, at priserne igen har fået et gevaldigt nøk opad.

Det har fået den franske regering til at træffe en beslutning om, at de fra april giver et tilskud på 15 cent pr. liter brændstof. Sådan lyder det fra den franske premierminister, Jean Castex, til avisen Le Parisien ifølge Ritzau.

Det betyder, at franskmændene kan forvente et tilskud på cirka en krone og ti øre for hver liter brændstof, de fylder i tanken på deres bil.

Indtil videre er det planen, at dette tilskud skal være i kraft i fire måneder. Det er derfor ikke afvist, at det er en ordning, der kan ende med at blive forlænget, hvis ikke energipriserne begynder at falde inden for de fire måneder.

Ifølge Jean Castex forventes det, at denne ordning vil spare en bilist omtrent ni euro, når vedkommende fylder en tank på 60 liter. Det svarer til cirka 67 kroner.

Til trods for, at det lyder som en glædelig overraskelse for bilisterne i Frankrig, er det naturligvis ikke gratis. Derimod forventer Castex, at denne ordning vil koste de franske skatteydere omtrent to milliarder euro, hvilket er svarende til 15 milliarder kroner.

Ydermere har den franske premierminister også udsendt en opfordring til både olie- og benzinselskab om, at de skal vise en tilsvarende gestus ved at sænke prisen for brændstof, så forbrugerne kan spare yderligere, når de fylder tanken.