Glædelig nyhed: Denne dag kan dyreparkerne åbne for gæster

21/04/2020

Nanna Christina Smidt

Snart kan du besøge de søde pandaer i Københavns Zoologiske Have. Foto: Shutterstock.
Mette Frederiksen har været meget opmærksom på kulturen i sine taler, og hun har fortalt, at hun finder den meget vigtig – netop også i en tid som denne.

Mest læste i dag

 

 

Derfor er det også med stor glæde at de danske dyrepakker igen kan åbne dørene for gæster. Det drejer sig om Aalborg Zoo, Givskud Zoo, Odense Zoo og Zoologisk Have i København

Flere restriktioner

Selvom dyreparkerne igen kan åbne op, så skal man stadig overholde retningslinjerne for hvordan vi omgås hinanden.

Flere indendørsanlæg vil være lukkede i parkerne, og nogle vil have begrænsning på antallet af gæster.

Der er også pladsbegrænsning på legepladserne.

Til gengæld kan man glæde sig til en masse nye dyreunger. Hos Københavns Zoo har de blandt andet et kuld løveunger, den nyfødte næsehornsunge, den nyfødte gibbonabe og isbjørneungen Inuvi.

De fortæller dog, at det ikke blev til pandaunger i denne omgang. Da pandahannen hellere ville spise bambus end at forstå hunnens signaler. Hunpandaen havde ellers stillet sig fint i den rigtige position, og løftet halen, helt som hun skulle. Men hanpandaen havde alt for travlt med at spise bambus til at opfange det. Så der kommer til at gå et år endnu.

 

Åbner 1. maj

Den 1. maj er for mange en stor dag. Men i år er den faktisk aflyst. Man skal dog ikke fortvilve og føle, at man spilder sin fridag. For i stedet for 1. maj-taler kan man bruge dagen i de danske dyreparker, som netop har første åbningsdag for gæster denne dag.

 

Det er en meget glædelig nyhed, og noget der sørger for, at parkerne igen kan få indtjening, så de ikke ender på samme måde, som en tysk dyrepark, hvor de overvejer, at fordre deres dyr med hinanden.

Det har også skabt stor glæde på de sociale medier, hvor de fire dyreparker allerede har delt den glædelige nyhed.

 

 

 

Anbefalet til dig