Glædelig nyhed: TV 2-stjerne er tilbage

Af: Thea Andersen

|

14/06/2022

Nyheder
Foto: Michael Stub/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Stub/Ritzau Scanpix
Vi kan næsten ikke få armene ned.

Mest læste i dag

Hans stemme og fortællinger har dannet lydramme for mange danskers somre, men 2018 blev det sidste år, hvor Jørgen Leth dækkede Tour de France. I hvert fald for TV 2. 

Men når den historiske Tour-start lyder i København den 1. juli 2022, og gaderne bliver indtaget af et stjernebesat felt, er det med Jørgen Leth tilbage - blot for en anden station. 

Det skriver TV 2

Tirsdag, på hans 85 års fødselsdag, har Discovery offentliggjort, at cykellegenden skal dække dette års Tour de France. Men det bliver ikke alene. 

Discovery har nemlig sat ham i stævne med den unge cykelekspert Bastian Emil Goldschmidt, der er i dit TV hver dag under Giro d'Italia.

Og hvilken duo. 

En meget glad Jørgen Leth

"Det er jeg meget glad for. For jeg oplever også mit forhold til Tour de France som en slags trofasthedskontrakt, man har. Jeg møder de samme venner blandt journalisterne, men også blandt rytterne for den sags skyld," fortæller han og tilføjer:

"Jeg kan godt lide den trofasthed, der ligger i det. Det kan jeg. Jeg er glad for, at jeg stadig skal være med til at fortælle Tour de Frances historier."

I 1970 startede Jørgen Leths Tour-karriere, og siden starten af 1990 har han hvert år været den poetiske cykelkommentator på Tour de France for TV2. Jørgen Leth har sørget for underholdning og cykelpoesi til mange dage i Tour'en - og har smittet mange danskere. 

Han har flere herlige citater, der er værd at skrive om, men et af de helt gode citater er: "Er det ikke herligt at se så mange mænd i cykelshorts?".

"Jeg har været med til at formidle min egen oplevelse af Tour de France, og det har smittet mange mennesker. Det er jeg meget glad for. Det er en kunstners privilegium at komme i den rolle, at ens følelser kan smitte andre. Det kan jeg godt lide," siger han.

1. etape af dette års Tour de France starter den 1. juli 2022 klokken 15.50, hvor Jørgen Leth og Bastian Emil vil tage dig godt med fra start på Discovery. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig