Glædelig prognose: Op mod 30 graders varme

15/06/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
DMI kommer nu med opløftende sommervejr.

Mest læste i dag

Der er en massiv varme på vej over Europa, og i Danmark kommer det også til at kunne mærkes.

De seneste par dage har DMI opjusteret deres forventninger til temperaturen i løbet af weekenden, og nu har de gjort det igen.

Således fortæller den vagthavende meteorolog, Klaus Larsen, at der kan blive over 30 grader visse steder i Danmark. Til gengæld kommer landet i den grad til at dele sig i to, for andre steder i Danmark kan temperaturen toppe ved blot 15 grader.

"Søndag vil varmen så for alvor banke på døren, og især i de sydøstlige egne kan se frem til varmt vejr, lokalt måske op omkring 30 grader." lyder det fra Klaus Larsen på DMIs hjemmeside.

På DMIs hjemmeside har de lavet en fin grafik, der viser en skillelinje mellem den nordlige del af Danmark og den sydlige del. Det er den sydlige del af landet, der forventes at få op mod de 30 grader, mens den nordligste del af Danmark kan ende med at nøjes med 15 graders varme.

Sådan bliver vejret i denne uge

Torsdag ventes der nogen eller en del sol, men i løbet af dagen vil der blive mere skyet vejr. Temperaturen ventes at ligge på mellem 15 og 20 grader.

Fredag først nogen sol, men senere bliver det skyet og der kan komme regn. Temperaturen ventes at toppe omkring de 21 grader.

Lørdag bliver en dag med lidt eller nogen sol, og med mulighed for byger og tordenvejr. Temperaturen kan komme op omkring de 25 grader.

Søndag er dagen hvor der ventes op til 30 graders varme, men generelt ventes temperaturen at ligge mellem 20 og 25 grader rundt omkring i landet.

Mandag vil være tør med lidt eller nogen sol, og en temperatur på mellem 16 og 21 grader. De efterfølgende dage skulle byde på ustadigt vejr med byger, men til gengæld ventes temperaturen at stige.

Anbefalet til dig