Glædelig udmelding fra Kongehuset: Langt om længe sker det

Nyheder
Foto: Shutterstock
For første gang længe, er der en helt anderledes hverdag i Kongehuset.

Mest læste i dag

Siden nytår har det været småt med opgaver, i den officielle kalender fra Kongehuset. Der har dog været et par kongelige fødselsdage, men der ar ikke været mange opgaver at spore. Det kommer dog til at ændre sig de kommende uger, hvor både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kan se frem til opgaver.   Torsdag udsendte Kongehuset nemlig en officiel kalender, hvor det fremgår at de to har opgaver at se frem til. Det fremgår af Kongehusets officielle program.   Den 4. marts vil kronprinsesse Mary deltage i rundbordssamtale om ICDP+26, status på kvinder og pigers sundhed og rettigheder som opfølgning på Nairobi Summit. Det sker på Christiansborg i København kl.14.00.
Det fremgår også af den kongelige kalender, at Hendes Majestæt Dronningen flutter til sit residens på Fredensborg Slot. Det sker den 9. marts.

Allerede torsdag den 11. marts er der igen noget i kalenderen. Her deltager kronprins Frederik, i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse og Københavns Professionshøjskoles digitale ledelseskonference om resiliens. Det sker kl. 10.00.

Ensomhed fylder

Det er dog ikke længe siden at kronprinsesse Mary deltog i et digitalt møde, der gjorde et stort indtryk på hende.

Kronprinsesse Mary er formand for Mary Fonden, som kæmper for at bidrage til et samfund hvor alle oplever at høre til. I fonden udvikles og udbredes initiativer, der støtter de mange på kanten af fællesskabet til at blive eller træde ind i det. Der er fokus på at fremme viden og nedbryde tabuer, samt at løse problemstillinger.

Kronprinsesse Mary har netop afholdt et digitalt møde med Mary Fondens ungepanel - og det har gjort et stort indtryk på kronprinsessen.

Sidste gang der var møde var tilbage i oktober, men der kunne mødes holde fysisk.

Til møderne kommer de unge med anbefalinger til, hvad man kan gøre for at hjælpe andre unge ud af ensomhed og mistrivsel. 

Det var tydeligt for Mary, at de unge til dette møde var langt mere påvirkede af coronasituationen end de var i efteråret. Det deler kronprinsesse Mary nu på Mary Fondens instagram-profil. 

Det fylder hos de unge

"I går mødtes jeg igen med vores ungepanel – denne gang digitalt – for at tale om, hvordan de har det her under anden nedlukning. Mødet med de unge berørte mig meget. Det var tydeligt, at siden vi mødtes sidste gang i oktober, er de unge blevet meget mere pressede af den situation, de er i. Og stemningen på mødet var anderledes og mere tynget denne gang," indleder Mary og fortsætter:

"De unge har sværere og sværere ved at se en ende på det hele. De kæmper med at bevare både motivation og gejst, og ensomheden er begyndt at fylde mere for flere af dem. Der var uden tvivl mindre optimisme at spore i panelet denne gang, men der var små lys og et forbilledligt fokus på dem, der har det sværest. Nogle af de unge nævner blandt andet, at det gode, der måske kan komme ud af det her, er, at vi fremover kan tale mere åbent om ensomhed."

"Mange tak til de unge i vores panel for at dele jeres tanker, oplevelser og gode råd med os i Mary Fonden. Vi vil formidle og viderebringe jeres budskaber i den kommende tid. Det er vigtigt, at jeres stemmer bliver hørt," slutter hun af.

 

Anbefalet til dig